Brehm si zachránil kartu, na DP World Tour má první triumf Wu

DP World Tour
Brehm si zachránil kartu, na DP World Tour má první triumf Wu

Kromě Arnold Palmer Invitational se hrály i další dva velmi zajímavé turnaje. V Portoriku si "golfový život" zachránil Ryan Brehm, na DP World Tour získal první titul (celkově čtvrtý na okruhu) čínský golfista Ashun Wu.


Poprvé v rámci DP World Tour triumfoval čínský golfista. Ashun Wu ale už za sebou několik úspěchů má, tři tituly si připsal ještě v době, kdy okruh nesl název European Tour. Dlouho se ovšem v Keni zdálo, že radovat se bude někdo jiný.

Skot Even Ferguson měl před finálovým kolem solidní náskok, včera ale napáchal dvě hrozivé chyby, které jej stály čtyři údery. Na první devítce navíc přidal tři bogey a v konečném součtu může být rád za TOP 10.

Skvěle hrál Kanaďan Cockerill či vítěz nedohraného turnaje Joburg Open Thriston Lawrence. Na děleném druhém místě jej doplnil také Němec Hurly Long, který podruhé v řadě získal umístění v TOP 3.

Nikdo ale neměl na Ashuna Wu. Ten od druhé jamky nechyboval, zahrál sedm birdie a na Magical Kenya Open zvítězil pohodlně o čtyři rány.

Na PGA Tour se kromě Arnold Palmer Invitational hrálo také Puerto Rico Open. A tento turnaj naprosto ovládl Američan Ryan Brehm. Ten hrál díky zdravotní výjimce a poslední možnost uhrát si kartu zvládl dokonale. Během čtyř kol udělal jedinou chybu, nasázel devatenáct birdie a jeden eagle a získal kartu na dva roky.

Kromě toho si Brehm zahraje také na Masters, PGA Championship, The Players a the Sentry Tournament of Champions. Další hráči na Brehma ztratili šest a více ran, nejlepším Evropanem se překvapivě stal Angličan Callum Tarren, jenž se vešel do elitní pětky.

Až na konci čtvrté desítky skončil Rafa Cabrera-Bello, Victora Pereze najdeme v šesté desítce a Luke Donald či David Skinns vůbec neprošli cutem.