Jak moc trápil Island Green světové hráče v průběhu posledních let?

PGA TOUR
Jak moc trápil Island Green světové hráče v průběhu posledních let?

Island Green, tedy sedmnáctá jamka The Players, si své oběti vybere zcela jistě i letos. Jak ale během posledních let trápila ty největší golfové hvězdy?


Nesmírně zajímavou statistiku vytvořil americký GolfDigest, který si na paškál vzal deset světových golfistů a sesumíroval jejich statistiky na Island Green. Hned sedm hráčů z těchto deseti uvidíme na TPC Sawgrass i letos. 

Z výčtu GolfDigest schází pouze Tiger Woods, Rickie Fowler a Bryson DeChambeau. Největší porci sedmnáctky si Tiger Woods překvapivě neužil, o devět kol více na Island Greenu odehrál Sergio García. A jeho statistika není nijak hrozná.

Zaznamenat dokázal šestnáct birdie, čtrnáctkrát skončil na bogey a horším výsledku, utopil osm míčku a jeho celkový průměr jen 3,11. Ve většině ohledů je na tom Tiger Woods hůře.

Utopil sice jen šest míčků, zaznamenal ale jen devět birdie a naopak šestnáct chyb. Jeho průměr poté činí 3,20. Pod par tři se ve své dosavadní kariéře dostali jen tři jmenovaní hráči.

Nejlépe na tom je Bryson DeChambeau, ten během dvanácti kol na TPC Sawgrass neutopil na sedmnáctce jediný míček a nezahrál jediné bogey či hůře. A díky čtyřem birdie je jeho průměr 2,67.

Rickie Fowler má za sebou jednatřicet ran na Island Green a je na průměrném skóre 2,84. Ve vodě mu skončily jen dva míčky, zahrát dokázal deset birdie a jen čtyřikrát odcházel s něčím horším než parem. Poslední do party je Rory McIlroy, jeho průměr je ale na hraně.

Osm birdie, tři míče v jezírku, tři bogey a hůře a průměr 2,97. Na Island Green se poté zcela jistě netěší Brooks Koepka. Za osmnáct kol mu ve vodě skončilo osm míčků, připsal si jen dvě birdie a jeho průměr činí 3,83. Již letos by se tak mohl dostat na nelichotivý průměr 4 celá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Digest (@golfdigest)