Druhé kolo The Players se dohrálo až v neděli a ihned začíná třetí

PGA TOUR
Druhé kolo The Players se dohrálo až v neděli a ihned začíná třetí

Kvůli opravdu brutálnímu počasí se druhé kolo The Players dohrálo až krátce před osmou hodinou večerní. Ovšem až v neděli. Okamžitě ale začala třetí runda, kterou nicméně jako Moving day můžeme označovat těžko. 


The Players v posledních letech zažívá různé zajímavé momenty. Před dvěma lety bylo kvůli koronaviru ukončeno po prvním kole, dnes, tedy v neděli, se dohrálo teprve druhé kolo turnaje.

Déšť, bouřky, silný vítr. Na TPC Sawgrass panuje naprosto brutální počasí, je tak až neuvěřitelné, že někteří hráči dokázali zahrát bezchybné druhé kolo. Konkrétně to tedy jsou pouze dva hráči - Justin Thomas a Bubba Watson.

Ve druhé rundě bylo zahráno 120 jamek na double-bogey a hůře, tento rekord bude zřejmě dlouho nepřekonán. Na osmnáctce padlo v průběhu dvou kol do vody rovných 50 míčků - a také hůl, kterou tam po hrozivé ráně hodil Matthew Wolff.

Brutálně skončil Xander Schauffele, který před sedmnáctkou v prvním kole hrál za -4. Během dvou jamek ztratil pět ran, dalších pět poztrácel na první devítce druhého kola a bylo po nadějích.

Hrdinou se pro některé stal Scott Piercy, "díky" kterému se cut nakonec posunul až na +2. Piercy totiž na Island Green zahrál quadruple-bogey a další ránu ztratil na osmnáctce, kvůli tomu má o víkendu volno.

Stejně tak Brooks Koepka, Jason Day, Matt Kuchar, Marc Leishman, Matt Fitzpatrick, Collin Morikawa, Justin Rose, Adam Scott, Patrick Cantlay, Webb Simpson, Gary Woodland, Tony Finau, Ryan Palmer, Thomas Pieters, Matt Wallace, Lee Westwood nebo také Henrik Stenson, jenž odstoupil po sedmnácté jamce druhé rundy.

Teď už ale k tomu pozitivnímu, co The Players letos nabízí. V čele se nachází americké duo Sam Burns - Tom Hoge, které tak potvrzuje svou vynikající formu. Mimo hru rozhodně není ani Erik van Rooyen, který v průběhu dneška trefil nádherný hole-out do eaglu na pětiparové devítce.

Skvěle hrají také Angličané Paul Casey a Tommy Fleetwood, oba jsou na skóre -5 a mají reálnou šanci na vítězství. Třetí kolo The Players, které nyní samozřejmě nemůžeme označovat za Moving day, již začalo. Skvěle si na úvod vede Francesco Molinari, po třech birdie v řadě se posunul na -4 a dělí třináctou pozici například se Sergiem Garcíou, který pro změnu trefil eagle na pětiparové dvojce.