Larrazabal se po více než dvou letech dočkal šestého vavřínu

DP World Tour
Larrazabal se po více než dvou letech dočkal šestého vavřínu

Španělský golfista Pablo Larrazabal v úžasném dramatu ovládl turnaj MyGolfLife Open a získal pro sebe svůj šestý titul z evropského okruhu. K vítězství potřeboval osmatřicetiletý rodák z Barcelony dvaadvacet ran pod par a dvě birdie v play-off. 


Pablo Larrazabal vstoupil do finálové rundy MyGolfLige Open výborně a na úvodní devítce nasázel tři birdie a šest parů. Na té druhé už tak úspěšný nebyl. Zahrál sice hned na desítce eagle, poté ale ke třem birdie přidal tři chyby a skóre -22 na jistý titul nestačilo.

Sedm birdie bez jediné chyby totiž zahrál Jordan Smith a taktéž se dostal na -22. Třetím do party se stal Adri Arnaus, jenž od února skončil vždy v TOP 10. Sedmadvacetiletý hráč ve finále upsal pět ran a play-off jej čekalo stejně jako dva zmíněné před ním.

Arnaus ale nezvládl hned první jamku, na osmnáctce zahrál bogey, zatímco jeho dva soupeři birdie. Na druhé play-off jamce Larrazabal znovu skóroval, Smith zachyboval a bylo jasno.

Rodák z Barcelony tak vybojoval svůj šestý titul z evropského okruhu, raduje se znovu po více než dvou letech, kdy na konci roku 2019 ovládl Alfred Dunhill Championship.

Do TOP 10 se vešli hned čtyři domácí hráči, konkrétně George Coetzee, Richard Sterne, Hennie du Plessis a Thriston Lawrence. V TOP 20 se poté objevuje dalších sedm borců z Jihoafrické republiky. Do dvouciferných červených čísel se dostalo celkem 60 hráčů, na cut bylo po dvou kolech potřeba alespoň -6.