The Players se dohraje dnes. Lowry a Hovland trefil eso, k vidění byl i albatros

PGA TOUR
The Players se dohraje dnes. Lowry a Hovland trefil eso, k vidění byl i albatros

Nečekaným lídrem The Players po třech kolech je indický golfista Anirban Lahiri, jenž se jako jediný dostal na skóre -9. K vidění byla ve třetím kole dvě esa, dnes navíc padl senzační albatros. 


Anirban Lahiri nasázel od jedničky do devítky ve třetím kole pět birdie a jako jediný se dostal na skóre -9. Je tak v čele a dnes může pro sebe urvat naprosto senzační triumf. Lahiri má za sebou celkem osmnáct titulů, na PGA Tour ovšem ani jedno.

Dvakrát se radoval na European Tour, na majoru uhrál před sedmi lety dělené páté místo na PGA Championship.

Jeho největšími soupeři budou Paul Casey (-8) či Cameron Smith (-7), jenž už nám několikrát ukázal, že v posledních kolech dokáže zaválet. Jednu ránu kromě Caseyho ztrácejí také Sam Burns, Sebastian Muňoz či další senzace Doug Ghim.

Chvilku slávy si včera dopřál Shane Lowry, který na Island Greenu trefil hole-in-one. Dnes jej v rámci třetí rundy doplnil také Viktor Hovland, který se pro změnu trefil na tříparové osmičce a na své druhé devítce zahrál -4 za dva eagly a sedm parů.

Oba dva Evropané jsou navíc plnohodnotně ve hře o titul. Zabojovat mohou také Russell Knox či Francesco Molinari, mimo hru je naopak Jon Rahm. Aktuálně je světová jednička až na děleném 65. místě.

Finálové kolo sice rozehrála birdie, poté ale přišla devítka na čtyřparové čtyřce. Po osmi jamkách tak Rahm hraje kolo za +6. Ale zpět k tomu pozitivnímu. K vidění už totiž byl také albatros.

Po double-bogey z desítky jej trefil Russell Henley, americký golfista si navíc na Island Greenu připsal parádní chip-in do birdie a taktéž může usilovat o fantastický úspěch.