Lahiri senzační jízdu nedotáhl, na The Players skvostnou formu potvrdil Smith

PGA TOUR
Lahiri senzační jízdu nedotáhl, na The Players skvostnou formu potvrdil Smith

Za poslední rok ovládl Cameron Smith už třetí turnaj. Po skvělé finálové jízdě triumfoval na The Players a celkově na PGA Tour slaví už popáté. Vítězství mu přinesla i parádní rána na Island Greenu, i když Australan šel do pořádného rizika. 


3,6 milionu dolarů, posun na druhé místo ve FedEx Cupu a především titul z The Players. Cameron Smith odstartoval finálové pondělí v naprosto brutálním stylu - na úvodních šesti jamkách nasázel pět birdie a dostal se do čela.

Následně zaznamenal tři bogey v řadě a úvodní devítku tak nezakončil úplně nejlépe. Jenže na startu druhé devítky přišla další smršť v podobě čtyř birdie v řadě. A když už šlo do tuhého, na sedmnáctce poslal fantastickou ránu z týčka, míček skončil metr od jamky a na světě bylo další birdie.

Přesto z toho nakonec bylo drama. Na osmnáctce totiž chyboval a dal příležitost soupeřům, tedy už jen jednomu. Lídr po třech kolech Anirban Lahiri neodehrál špatné finálové kolo. Kromě dvou birdie a jednoho eaglu ale zaznamenal také double-bogey na tříparové osmičce.

Do hry se vrátil po birdie na Island Greenu a k play-off potřeboval úspěch i na finálové jamce. Zapsal ovšem jen par a o jednu ránu tak obsadil druhou pozici. Z pátého titulu na PGA Tour a ze třetího v posledním roce se tak raduje Cameron Smith.

Na jeho adresu dodejme, že ve finále zahrál 13 jednoputtů, 5 dvojputtů a přesně 0 trojputtů. Titul z "pátého majoru" si tak zcela jistě zaslouží. 

S -11 se na třetí pozici propracoval nejlepší Evropan Paul Casey, o úder zpět skončil Kevin Kisner a do TOP 10 se vešli také Keegan Bradley, Doug Ghim, Russell Knox, Harold Varner III, Adam hadwin, Viktor Hovland, Sepp Straka a také Dustin Johnson. Ten kolem s osmi birdie, jedním eaglem a jedním bogey vyrovnal rekord hřiště TPC Sawgrass s třiašedesáti ranami. 

Solidní turnaj mají za sebou také Tyrrell Hatton, Shane Lowry či Erik van Rooyen, do elitní dvacítky se naopak těsně nevmísil Tommy Fleetwood nebo Joaquin Niemanm. Skvělé kolo bez jediné chyby vysekl Rory McIlroy, posunul se na dělené 33. místo. Až v šesté desítce skončili Sungjae Im a světová jednička Jon Rahm. Ten ale o svou pozici nakonec nepřišel.