Golfistka Kousková odmítla major LPGA, pojede do Augusty

Golfistka Kousková odmítla major LPGA, pojede do Augusty

Česká golfistka Sára Kousková obdržela v pátek pozvánku na první major sezóny LPGA - The Chevron Championship. Unikátní příležitost, jak poměřit své síly s nejlepšími hráčkami světa, vč. sester Kordových, se však rozhodla nevyužít.  


Kousková se rozhodla dát přednost nejprestižnějšímu amatérskému turnaji světa - Augusta National Women's Amateur, který se hraje ve stejném termínu (30.3. - 2.4.) jako zmiňovaný premiérový major sezóny. "Bylo to ohromně těžké rozhodování. Mít tuhle možnost je unikátní a zároveň zavazující. S týmem jsme zvážili veškerá "pro" a "proti", resp. v tomto případě to vlastně byla samá "pro". Více jich bylo na straně Augusty," usmívá se Kousková, která letos uzavírá svou amatérskou kariéru. "Jedná se o mých posledních pár měsíců v roli amatérky, tedy o poslední šanci si v Augustě zahrát. Zároveň jsem chtěla dodržet slib, který jsem pořadatelům v únoru ohledně své účasti dala. Věřím, že vše má svůj čas a na majory se brzy podívám jako profesionálka díky svým výsledkům."

Svou odpověď již také předala pořádající agentuře The Chevron Championship, která ocenila její upřímnost a fakt, že dostála svého slova. "Jsem ráda, že mne ředitelka golfové sekce IMG pochopila a zároveň mne ujistila, že zůstaneme v blízkém kontaktu i v budoucnu. Samozřejmě si jejich zájmu moc vážím a v Augustě se budu snažit dokázat, že byla jejich volba správná."

Tento týden čeká na Kouskovou přesun do Georgie, kde na konci týdne absolvuje turnaj se svým univerzitním týmem z Texasu, ze kterého se přesune přímo do Augusty. "Po příjezdu do Augusty nás čekají v pondělí a úterý tréninková kola. Poté dvě turnajová, po kterých se startovní pole zredukuje na 30 hráček. Finálové kolo na hřišti Augusta National Golf Clubu je na programu v sobotu 2.dubna," popisuje Kousková plán na následující dny. "Moc se těším nejen na turnaj samotný, ale také na rodinu, která mne přijede povzbudit. Budu se snažit udělat svým výkonem radost nejen jim, ale také všem fanouškům doma, jejichž podpory si ohromně vážím," dodává dvaadvacetiletá rodačka z Karlových Varů.

Kousková se ve svém vyjádření vrátila i k úspěchu své kolegyně Kristýny Napoleaové na Ladies European Tour v Saudské Arábii. "Fantastický úspěch, který Kristýně moc přeju, jednoznačně si ho za svou tvrdou práci zaslouží. Jsem ohromně nadšená, jak vypadá budoucnost českého ženského golfu. Mezi profesionálkami nás bude od června víc, vzájemně se můžeme inspirovat a táhnout do světové špičky. Já zkusím přetavit své zkušenosti ze zámoří a jsem přesvědčená, že již brzy budeme slavit další česká turnajová vítězství," dodává Kousková, loňská vítězka profesionálního turnaje LETAS Amundi Czech Ladies Challenge.