Burns po boji obhájil triumf na Valspar Championship

PGA TOUR
Burns po boji obhájil triumf na Valspar Championship

Formu jako hrom nemají jen Viktor Hovland či Cameron Smith. Třetí titul za méně než třináct měsíců oslavil Sam Burns, který po boji v play-off porazil překvapení turnaje Davise Rileyho. 


První triumf si Sam Burns ve své kariéře připsal právě na Valspar Championship, tehdy šlo o poměrně jasnou záležitost, když druhého Keegana Bradleyho porazil o tři rány. Ještě ve stejném roce poté ovládl Sanderson Farms Championship a svou vynikající formu potvrdil včera, kdy se na Valspar Championship dočkal obhajoby.

Výrazně mu k ní ale pomohl Davis Riley. Pětadvacetiletý golfista hrál o svůj premiérový titul, o něj se ovšem nechal připravit jedinou jamkou. Do pětiparové pětky ve finále měl Riley na svém kontě jen dvě bogey.

Na pětce ale přišla chyba, ze které se vyklubalo triple-bogey. Riley se nakonec dokázal vrátit zpět, třikrát zaskóroval, ale kvůli další chybě v podobě bogey se nakonec musel spokojit s play-off.

Jen jeden úder chyběl dvojici Matt NeSmith - Justin Thomas, oba hráli ve finále poměrně nudné kolo. NeSmith si připsal dvě birdie a dvě bogey, Thomas uhrál o jedno birdie více.

Výborně si naopak vedl Brooks Koepka, upsal šest ran a jen těsně mu unikla elitní desítka. Stejně dopadli i Alex Noren, Shane Lowry a Xander Schauffele, TOP 20 se týká i Lukea Donalda, Tommyho Fleetwooda či Matta Kuchara. 

Turnaj naopak příliš nevyšel světové dvojce Collinu Morikawovi. Ten za čtyři kola uhrál výsledek +1 a obsadil až dělené 68. místo. Horší byli jen tři hráči, kteří prošli cutem. Zpět ale k závěrečnému boji o titul.

Na první jamce play-off se Burns i Riley rozešli s parem a rozhodnout se muselo na čtyřparové šestnáctce. A zatímco Riley se znovu musel spokojit s parem, Burns nádherným puttem rozhodl o svém třetím triumfu.