Trio hvězd je již přihlášeno na Tipsport Czech Ladies Open

Trio hvězd je již přihlášeno na Tipsport Czech Ladies Open

Přesně tři měsíce zbývají do začátku Tipsport Czech Ladies Open a turnaj Ladies European Tour v Berouně už může ohlásit první velká jména. Mezi přihlášenými golfistkami přibylo trio hvězd Pia Babnik, Carly Booth a Johanna Gustavsson.


Teprve osmnáctiletá Slovinka Pia Babnik je již vítězkou dvou turnajů LET, když v loňské sezoně vyhrála Jabra Ladies Open ve Francii a také individuální pořadí Aramco Team Series v Saúdské Arábii. Tedy na hřišti Royal Greens, kde se minulou neděli o senzační druhé místo dělila Kristýna Napoleaová. Babnik dostala svou první šanci hrát Ladies European Tour právě v Česku, při prvním ročníku Tipsport Czech Ladies Open ještě na Karlštejně. V loňském celkovém pořadí Race to Costa del Sol skončila Babnik druhá za vítězkou berounského turnaje, Thajkou Atthayou Thitikul.

Carly Booth se rovněž ráda vrací do Česka, protože tu získala svůj poslední ze tří titulů na Ladies European Tour, a to při Tipsport Czech Ladies Open 2019. Nejmladší skotské hráčce v historii LET, která se kvalifikovala na tour už jako sedmnáctiletá, bude tři dny před startem červnového turnaje třicet let.

Švédka Johanna Gustavsson vzala v neděli Kristýně Napoleaové samostatné druhé místo na Aramco Saudi Ladies International, když proměnila dlouhý birdie putt na poslední jamce a skončila s výsledkem 6 pod par, stejně jako česká profesionálka. Také pro 29letou švédskou hráčku šlo o největší úspěch kariéry, v níž dosud vyhrála dva turnaje LET Access Series. Gustavsson plánuje v květnu svatbu, takže start na Tipsport Czech Ladies Open bude jedním z prvních po velkém životním kroku.

Turnaj Tipsport Czech Ladies Open se uskuteční od 24. do 26. června v Beroun Golf Clubu s prize money 200 000 euro. Mezi očekávanou desítku domácích hráček budou patřit dlouhodobá česká jednička Klára Spilková, hrající letos americkou Epson Tour, dále tři pravidelné účastnice LET: nová česká dvojka ve světovém žebříčku Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, a také další mladé hráčky, Sára Kousková a Tereza Koželuhová. Přímé přenosy ze všech tří turnajových dnů odvysílá O2 TV Sport, která vlastní exkluzivní vysílací práva na Ladies European Tour 2022 a 2023.