Mickelson po osmadvaceti letech vynechá Masters. Jaký je důvod?

PGA TOUR
Mickelson po osmadvaceti letech vynechá Masters. Jaký je důvod?

Phil Mickelson, trojnásobný vítěz The Masters, úvodní major sezóny vynechá a prodlouží tak svou golfovou pauzu. Důvod absence zveřejněn dosud nebyl, několik spekulací se ale již objevilo. 


Naposledy na Farmers Insurance Open se na PGA Tour objevil Phil Mickelson. Poté hrál ještě na Saudi International a od té doby si od golfu dává pauzu. Přesto je o něm slyšet neustále.

Hovoří se především o jeho nedávném vyjádření, kdy kritizoval PGA Tour a následně tuto organizaci obvinil z chamtivosti. Jedním dechem ovšem odmítl i LIV Golf Invitational Series. Přesto jeho vyjádření nebylo vůbec šťastné.

„Saúdové jsou děsiví a není dobré se s nimi zaplést. Víme, že zabili reportéra Washington Post Jamala Khashoggiho a mají hrozivé výsledky v oblasti lidských práv. Popravují tam lidi za to, že jsou gayové. Když toto všechno vím, proč bych o tom vůbec uvažoval? No protože je to jedinečná příležitost přetvořit způsob, jakým PGA Tour funguje," uvedl Mickelson.

 

Několik zastánců Mickelson našel, objevilo se ale rozhodně více odpůrců. Mickelson se za svá slova omluvil, je ale otázkou, zda není jeho pověst příliš pošramocena. Nyní je navíc jasné, že po dlouhých osmadvaceti letech Mickelson vynechá The Masters.

A důvod absence trojnásobného vítěze z let 2004, 2006 a 2010 znám není. Spekulace se ale šíří celým golfovým světem. A nejvíce se hovoří o tom, že na PGA Tour byl dočasně suspendován.

„Nekomentujeme disciplinární záležitosti, potenciální záležitosti ani záležitosti skutečné. Nicméně každý hráč je odpovědný za své činy," mlžil současný komisař PGA Tour Jay Monahan.

Pravý důvod neznáme a je otázkou, zda se jej v průběhu následujících dní dozvíme. Jisté ale je, že i přes všechna nedávná vyjádření bude Phil Mickelson v Augustě citelně chybět.