Pětice hráčů na jamkovce stoprocentní, překvapivě končí Hovland, DeChambeau i Thomas

PGA TOUR
Pětice hráčů na jamkovce stoprocentní, překvapivě končí Hovland, DeChambeau i Thomas

Světová jamkovka WGC-Dell Technologies Match Play má za sebou základní část. Do osmifinále překvapivě neprošli Viktor Hovland, Bryson DeChambeau či Justin Thomas, pětice hráčů naopak neztratila ani půlbod. 


Ve středu se o velké překvapení postaral Luke List, jenž dvě jamky před koncem ukončil souboj s Justinem Thomasem. Naprosto dominantní výkon poté senzačně předvedl Maverick McNealy.

Ten naprosto rozdrtil Joaquina Niemanna, celkově o osm šest jamek do konce. Mattu Fitzpatrickovi neméně překvapivě podlehl Tommy Fleetwood, jen půlbod bral Bryson DeChambeau proti Richardu Blandovi.

Pořádně se na výhru natrápil Viktor Hovland, už po dvou jamkách kvůli potížím se zády ukončil své působení na světové jamkovce Paul Casey.

Obrovské překvapení se událo ve čtvrtek ve skupině 7. A bylo hned dvojí. Lucas Herbert překvapil Xandera Schauffeleho a japonský golfista Takumi Kanaya dostal Tonyho Finaua. Právě tito dva vítězové si to nakonec rozdali v play-off. Blízko k postupu měl Lucas Herbert, svůj finálový putt ale naprosto nezvládl a v osmifinále tak uvidíme Kanayu.

Dominantně zvítězil ve čtvrtek Seamus Power, jenž o pět čtyři do konce porazil Patricka Cantlaye, Lee Westwood poté nečekaně ukončil Brysona DeChambeaua, Druhou výhru si naopak připsal Viktor Hovland, ani to mu ale na postup nakonec nestačilo.

Včera totiž podlehlu Willu Zalatorisovi a proti stejnému hráči nezvládl ani play-off. Mizérii stvrdil Bryson DeChambeau, v této skupině je překvapivým postupujícím Richard Bland. Končí také Jordan Spieth či Justin Thomas, i přes výhru nad světovou jedničkou Jonem Rahmem neuvidíme dále ani Patricka Reeda.

Nejzajímavější souboj dnes v osmifinále nabídne střetnutí Jona Rahma a Brookse Koepky, nesmírně zajímavé ale bude sledovat i Richarda Blanda proti rozjetému Dustinu Johnsonovi. A nezapomínejme ani na Kevina Kisnera, který jamkovku ovládá dokonale. Mezi šestnácti nejlepšími se postaví Adamu Scottovi.