Nečekaný triumf na Qatar Masters pro Fergusona

DP World Tour
Nečekaný triumf na Qatar Masters pro Fergusona

Skotský golfista Ewen Ferguson je naprosto nečekaným vítězem Qatar Masters. Ve finálové rundě mu pomohl famózní závěr i kolaps hlavních favoritů.  https://platform.twitter.com/widgets.js</a>" charset="utf-8">


37. start na European Tour, potažmo DP World Tour, proměnil ve svůj životní Skot Ewen Ferguson. I když to po třech kolech na nic podobného nevypadalo. Favorité byli jinde. 

Adrian Meronk a Matthew Jordan měli na Fergusona náskok tří úderů a především od polského golfisty se čekal konečně útok na premiérový titul. Jenže Meronk zklamal. Zahrál sice tři birdie, dvakrát ale chyboval v podobě bogey a dvakrát dokonce v podobě double-bogey.

Jordan se propadl ještě více, srazila ho především série čtyř jamek od desítky do třináctky, kde vždy psal bogey. Další chybka přišla na patnáctce a bylo po nadějích. Nečekanou možnost tak dostal Američan Chase Hanna. Ani on nezahrál bůhvíjaké kolo, upsal jedinou ránu, přesto se dostal na skóre -6.

Nakonec to ovšem nestačilo. Ewen Ferguson sice hned na dvojce zkousával double-bogey, poté už ale žádnou chybu neudělal. Ba, naopak. Na šestce si vzal jednu ránu zpět a definitivní rozhodnutí přišlo v závěru.

Na své oblíbené šestnáctce (v předchozích třech kolech dvě birdie) trefil eagle a titul získal definitivně díky perfektnímu puttu na závěrečné jamce. Ve svých pětadvaceti letech tak Ferguson slaví vůbec první profesionální titul v kariéře.

Ve hře byl ve finálové rundě také Ondřej Lieser. Ani nedělní kolo se mu nicméně příliš nevydařilo. Začal sice birdie, od trojky do jedenáctky ale "nasázel" šest bogey. Chuť si částečně napravil v závěru, kdy trefil dvě birdie a posunul se na konečné dělené 69. místo.

Za sebou nechal například Lucase Bjerregaarda, Antoine Roznera či Jacka Seniora.