Scheffler ovládl jamkovku a je novou světovou jedničkou

PGA TOUR
Scheffler ovládl jamkovku a je novou světovou jedničkou

Scottie Scheffler ovládl WGC-Dell Technologies Match Play, vyhrál třetí turnaj z posledních pěti startů a díky zaváhání Jona Rahma je novou světovou jedničkou. 


Osmifinálové boje dopadly poměrně nečekaně. Rozhodně se nečekala drtivá výhra Seamuse Powera nad dosud neporaženým Tyrrellem Hattonem, ještě větší debakl utrpěl Collin Morikawa, kterého o sedm šest do konce sestřelil Abraham Ancer.

Už mezi šestnácti nejlepšími skončil Jon Rahm. Ten sice v závěru dvěma jamkami dotáhl svůj boj s Brooksem Koepkou do play-off, hned na první jamce ale prohrál. Na čtyři další jamky se protáhl souboj Kevina Na a Willa Zalatorise, překvapivě uspěl druhý jmenovaný, který na poslední jamce základní porce vyrovnával.

Skvěle hrál Richard Bland proti Dustinu Johnsonovi, po pěti jamkách dokonce vedl o dvě a měl blízko k senzačnímu úspěchu. Pokud by totiž zvítězil, kvalifikoval by se na letošní Masters. I přes srdnatý boj nakonec favoritovi podlehl.

Brutální obrat předvedl Kevin Kisner. Adam Scott mu dlouho nedával šanci, po šesti vedl o tři a čtyři jamky před koncem byl náskok stejný. Jenže v závěru Scott naprosto selhal a z postupu se radoval skvěle puttující Američan.

Mezi osm nejlepších postoupil jen jediný hráč mimo americký kontinent. Seamus Power ale proti Scottiemu Schefflerovi neměl nárok. Na osmnáctku se dostaly jen dva duely, oba ale skončily o dvě jamky. Postup tak vybojovali Corey Conners a také Dustin Johnson, jenž ve výtečném souboji přehrál Brookse Koepku.

Lekci z produktivity uštědřil Kevin Kisner Willu Zalatorisovi a semifinále mu znovu neuniklo. V neděli absentovala puttovací forma Dustina Johnsona. Proti Schefflerovi brzy prohrával o čtyři a ačkoliv od dvanáctky do patnáctky ovládl čtyři jamky v řadě, na obrat se nezmohl. Na dalších dvou jamkách prohrál a musel do boje o třetí pozici.

Vyrovnanější bitvu svedli Corey Conners a Kevin Kisner. Kanaďan dokonce nečekaně vedl ještě šest jamek před koncem, nakonec padl o dvě jamky. Náladu si Conners spravil v boji o bronz. Evidentně nenamotivovaný Johnson ztratil hned tři úvodní jamky a nebylo tak co řešit.

Ani finálová bitva příliš dramatu nenabídla. Scottie Scheffler opanoval tři z úvodních šesti jamek, Kevin Kisner nevyhrál jedinou jamku a po patnáctce byl boj ukončen. Scottie Scheffler tak po loňské finálové účasti tentokrát světovou jamkovku ovládl.

Scheffler navíc získal třetí titul z posledních šesti startů a díky brzkému vypadnutí Jona Rahma je senzačně novou světovou jedničkou. A my už se těšíme, jak bude nový hráč číslo jedna za dva týdny bojovat na Masters.