Woods je v Augustě a trénuje. Kdy se rozhodne?

Tiger Woods
Woods je v Augustě a trénuje. Kdy se rozhodne?

Augusta National v úterý uvítala dva fantastické hráče. U Roryho McIlroye je účast potvrzena, osmnáctku ale absolvoval Tiger Woods a začínají se množit spekulace nad jeho startem. 


Rory McIlroy a Tiger Woods se včera objevili v Augusta National, účast na prvním majoru sezóny v příštím týdnu ale dosud potvrdil jen prvně jmenovaný. McIlroy každopádně v Augustě netrénoval.

Podle tamních reportérů zjišťoval jen některé změny na hřišti, již zítra naopak vstoupí do generálky na Masters, když bude součástí Valero Texas Open. To Tiger Woods údajně odehrál celou osmnáctku. A nebyl sám.

Tréninkové kolo absolvoval se synem Charliem a také s Justinem Thomasem. A podle všech zpráv odehrál solidní kolo. ESPN.com s odkazem na nejmenovaný zdroj uvedl, že Woods "vypadal dobře".

Je tak skutečně možné, že by se Woods poprvé od listopadového Masters z roku 2020 mohl vrátit na PGA Tour. Šťastný by dozajista byl i již zmíněný McIlroy. "Myslím, že pro Masters a pro všechny by byl návrat Tigera fenomenální. Bylo by skutečně úžasné, kdyby tam byl," řekl dnes na tréninku před Valero Texas Open. 

 

"Snaží se zjistit, co dokáže. Je zřejmé, že kromě něj nikdo neví, zda se dokáže prosadit a zda věří, že může být konkurenceschopný. Má neuvěřitelnou vůli a vytrvalost. Pokud se znovu vrátí, zase dokáže, že se lidé mýlili. Myslím, že jim to dokazuje moc rád. Bez ohledu na to, kdy se vrátí, je golf vždy lepší, když hraje a když hraje dobře," uzavřel McIlroy.

Woods poslední oficiální turnaj absolvoval na Masters v roce 2020, neoficiální turnaj si zahrál v prosinci se svým synem Charliem. Dvoukolové PNC Championship ale odehrál s vozíkem. V únoru na Genesis Invitational poté aktualizoval své zdravotní zprávy, kdy uvedl, že se plánuje vrátit, ale nadále má před sebou dlouhou cestu a stále pracuje na své chůzi.

Dodejme, že teoreticky se Tiger Woods může rozhodnout až těsně před prvním odpalem, pravděpodobnější je ale varianta, kdy rozhodnutí padne do konce tohoto týdne.