Melecké v JAR cut unikl, Napoleaová a Váňová si zahrají i nadále

Melecké v JAR cut unikl, Napoleaová a Váňová si zahrají i nadále

Na South African Open po dvou kolech dohrála Tereza Melecká, jež o jednu ránu neprošla cutem. To Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová si zahrají i v dalších dvou kolech. 


Turnaji South African Open po dvou kolech vládne Becky Brewerton z Walesu. Se skóre -7 si vypracovala solidní náskok čtyř úderů na nejbližší pronásledovatelku. Pod parem hřiště navíc hraje jen sedm hráčem a tak je Brewerton opravdu blízko ke svému třetímu titulu z okruhu LET.

Dvě české hráčky ve Steenberg Golf Clubu prošly cutem, od vedoucí hráčky jsou ale na míle daleko. Kristýna Napoleaová během úvodních dvou kol sice šestkrát zaskórovala, na jedenácti jamkách si ovšem připsala bogey a momentálně dělí 43. místo.

Po první rundě na tom byla Šideri Váňová s výsledkem +1 velmi dobře, dnešní kolo jí ale nevyšlo. Jen dvě birdie, čtyři chyby a navíc triple-bogey na čtyřparové trojce. To vše znamená +6 a dělenou 56. pozici.

A zatímco Váňová prošla přesně na ránu, Tereza Melecká se do cutu o ránu nevešla. Mohou za to především dvě double-bogey z prvního kola a také čtyři bogey v řadě dnes od jedničky do čtyřky.