Druhé kolo se na Augusta National Women’s Amateur nedohrálo, Kousková ztrácí

Druhé kolo se na Augusta National Women’s Amateur nedohrálo, Kousková ztrácí

Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se nestihlo včas dohrát. Sára Kousková je po čtrnácti odehraných jamkách na skóre +4 a s celkovým průběžným výsledkem +11 ztrácí na předpokládaný cut šest ran.


Česká amatérka Sára Kousková vstoupila do druhého kola nejprestižnějšího ženského amatérského turnaje světa na lepší notě a dlouho se držela na výsledku +2 za kolo. Pro tmu se druhý hrací den nestihl dokončit a Kousková dnešní rozehrané kolo završila na páté, respektive své čtrnácté jamce, kde zapsala double bogey.

„Dnes to byl ohromně dlouhý den. Vstávali jsme v 5:45, ale na hřiště jsem se dostali až před 16. hodinou,“ popisuje průběh druhého hracího dne nejlepší česká amatérka. „Dohrávali jsme za šera, končilo se před osmou hodinou,“ dodává.

„Plán byl snažit se vytvořit birdie příležitosti a zabojovat o cut,“ přibližuje dnešní taktiku první Češka v turnaji. „Hra byla v rámci možností stabilní a dobrá, bohužel se nedařilo proměňovat birdie putty. Snažila jsem se na některých jamkách i z těžších pozic útočit na birdie. To se mi bohužel na mé poslední jamce dne vymstilo, kde jsem i kvůli trefené praporkové tyči a odskoku pryč zahrála double bogey,“ vysvětluje závěr kola Kousková.

Druhé kolo se bude dohrávat v pátek 7:30 místního času, načež všech 72 golfistek bude hrát cvičné kolo na slavném hřišti Augusta National. Na tom bude o den později nejlepších 30 hráček bojovat o co nejlepší umístění v sobotním finále.

O vedení se před dokončením druhého kola dělí trojice hráček – Švédka Beatrice Wallin a Američanky Amari Avery s Hailey Borja jsou shodně na celkovém výsledku even par. Předpokládaný cut pro třicítku nejlepších je aktuálně na hranici +5.