Váňová a Napoleaová ztratily devatenáct ran. Úžasné play-off rozhodla na LET až šestá jamka

Váňová a Napoleaová ztratily devatenáct ran. Úžasné play-off rozhodla na LET až šestá jamka

Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová prožily ve třetím a ve čtvrtém kole na South African Open hotové peklo a nakonec obě shodně poztrácely devatenáct ran. Z vítězství se nakonec raduje domácí Lee-Ann Pace. Rozhodnutí přinesla až šestá jamka dodatečného play-off.


Neuvěřitelné se stalo skutečností - na South African Women's Open nezahrála jediná hráčka pod par hřiště. Nadosah měla přitom titul Becky Brewerton, která včera zahrála šestnáct parů a dvě bogey, ale stále si držela pohodlný náskok.

Jenže dnes na úvodní devítce poztrácela čtyři rány, a ačkoliv následně dvakrát zaskóroval, na posledních šesti jamkách udělala další čtyři chyby a kromě titulu přišla i o play-off.

Do něj se díky výborným kolům propracovaly domácí Lee-Ann Pace a Argentinka Magdalena Simmermacher. A play-off to bylo vskutku pozoruhodné. Obě potvrdily vynikající formu a na osmnáctce hrály jedno birdie za druhým. Jedna jamka se půlila dokonce po eaglu a musela rozhodnout až šestá dodatečná jamka.

Na ní poslala Simmermacher druhou ranou míček do vody a bylo rozhodnuto. Už popáté tak tento turnaj opanovala Lee-Ann Pace, její výsledky z posledních let jsou navíc skvostné. Loni zde také vyhrála, předloni skončila druhá.

Co se českých hráček týče, po projití cutem to bohužel ideální nebylo. Kristýna Napoleaová během dvou kol zahrála jediné birdie, poztrácela čtrnáct ran a se skóre +19 obsadila dělenou 63. pozici.

Stejně dopadla i Šideri Váňová. Té se dnes povedlo trefit tři birdie, přesto zahrála kolo pět úderů nad par hřiště. Nejhorší runda ji potkala také včera, kdy se musela smířit se skóre 80 (+8).