Překvapivý titul a pozvánku na Masters slaví J.J. Spaun

PGA TOUR
Překvapivý titul a pozvánku na Masters slaví J.J. Spaun

Americký golfista J.J. Spaun ovládl Valero Texas Open a připsal si vůbec svůj první titul na nejslavnějším golfovém okruhu. Ještě více jej ale pravděpodobně těší pozvánka na Masters. 


Skvělé finálové kolo s pěti birdie a žádnou chybou vysekl Jordan Spieth a alespoň takto částečně se naladil na Masters. V konečném součtu to Spiethovi stačilo na dělené 35. místo.

Vyšší pozice obsadili Richard Bland, Tony Finau, Henrik Stenson, Rasmus Hojgaard, Gary Woodland či Brandon Todd. Posledně dva jmenovaní se dokonce vešli do nejlepší desítky. O titul se ale bojovalo jinde.

Průměrným kolem v paru si jej odstřelil Beau Hossler, při 500. startu na PGA Tour neuspěl ani Matt Kuchar, kterému nepomohly jamky sedm a osm, na kterých chyboval. Jinak hrál čistě a zaznamenal pět birdie. Stačilo to na dělenou druhou pozici, stejně dopadl Matthew Jones z Austrálie.

Senzační triumf ale získal J.J. Spaun. Ten přitom začal double-bogey a takový start ve finále obvykle na titul nestačí. Naposledy se něco takového povedlo Tigeru Woodsovi na U.S. Open před čtrnácti lety!

Spaun ale od té chvíle hrál bezchybně, nasázel pět birdie a pro svůj premiérový úspěch na PGA Tour si došel poměrně v poklidu. Kromě titulu si Spaun přišel na více než 1,5 milionu dolarů, největší radost mu ale pravděpodobně udělala pozvánka na Masters. První major sezóny startuje už tento týden a Spaun u toho chybět nebude.