DeChambeau zažívá další pád. Smolařem před Masters jednoznačně Bland

PGA TOUR
DeChambeau zažívá další pád. Smolařem před Masters jednoznačně Bland

Bryson DeChambeau je zpět v kolotoči PGA Tour, podle plánu ale jeho návrat rozhodně nejde. Velký posun ve světovém žebříčku slaví vítěz Valero Texas Open J.J. Spaun a také Richard Bland, který je nicméně v tomto ohledu hlavním smolařem. 


Téměř dva měsíce musel Bryson DeChambeau vynechat kvůli zranění kyčle a také ruky. Před dvěma týdny se vrátil do kolotoče PGA Tour, úspěšný návrat to ale zatím nebyl. Na WGC-Match Play se nedostal ze skupiny, na Valero Texas Open pro změnu neprošel cutem.

Navíc zahrál pět ran nad par hřiště a takové skóre měl naposledy před rokem právě na Masters, to ale s celkovým výsledkem +5 odehrál v Augustě všechny čtyři kola. Kvůli delšímu výpadku a nynější absenci formy se DeChambeau propadl i světovým žebříčkem.

Letos začal na osmé pozici, po WGC byl čtrnáctý a před Masters se aktuálně propadl až na devatenáctou příčku. Tak nízké umístění u tohoho amerického bombera stálo naposledy v srpnu 2018.

Výrazný posun naopak zažil vítěz Valero Texas Open J.J. Spaun. Před turnajem byl až na 242. místě, nyní se posunul na úžasné 103. místo a především si zajistil účast na letošním prvním majoru sezóny.

V tomto ohledu je velkým smolařem Richard Bland. Anglický sympaťák měl možnost proniknout na Masters v případě, že by na Match Play prošel do čtvrtfinále. V osmifinále ale nestačil na Dustina Johnsona a po Valero Texas Open se sen definitivně rozplynul.

Do elitní padesátky se ale Bland přecijen dostal, aktuálně je 48. Žebříček před Masters se každopádně uzavíral dříve. Pokud ale udrží svou pozici do konce roku, Masters si zahraje v příštím roce.