Cafourek senzačním vítězem na Pro Golf Tour

Cafourek senzačním vítězem na Pro Golf Tour

Český golfista Jan Cafourek na hřišti Golf Club Sokhna ovládl turnaj Red Sea Ain Sokhna Classic pořádaný Pro Golf Tour a připsal si jeden z největších úspěchů ve své kariéře. 


Když Jan Cafourek na hřišti Golf Club Sokhna odstartoval turnaj Red Sea Ain Sokhna Classic v paru, nikdo by jej na prvenství rozhodně netipoval. Ve druhé rundě ale dokázal upsat pět ran a nejlepší kolo si nechal na finále. 

Nasázel šest birdie, ani jednou nechyboval a čekal. Čekal na to, jak si povede do té chvíle lídr, Nizozemec Stan Kraai. Ten ovšem selhal. Na posledních čtyřech jamkách zahrál dvě bogey a šel s Cafourkem do play-off.

Rozhodlo se na druhé jamce, kde českému hráči k druhému titulu na Pro Golf Tour stačil par. Jan Cafourek tak připisuje jeden ze svých největších úspěchů v kariéře, k tomu taktéž 5 tisíc eur a 5 tisíc bodů do žebříčku Order of Merit.

Neztratil se ani druhý český zástupce v Egyptě, Štěpán Daněk zahrál tři rány pod par a dělí 32. místo. Další dva čeští hráči cutem neprošli, před branami finále zůstali Jiří Vik a Michal Pospíšil. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Cafourek (@jancafourek)