Spieth v sobotu děsivě minul putt, po boji v play-off ale nakonec slaví právě on

PGA TOUR
Spieth v sobotu děsivě minul putt, po boji v play-off ale nakonec slaví právě on

Když Jordan Spieth v sobotu fatálně chyboval na poslední jamce, zdálo se, že ve finále RBC Heritage nebude mít šanci. V neděli ale předvedl famózní kolo, využil zaváhání Shanea Lowryho a po boji v play-off si došel pro svůj třináctý titul na PGA Tour. 


Jordan Spieth hrál v rámci Moving day další skvělé kolo. Tři birdie, eagle a jen jediná chyba na tříparové sedmičce, kde chyboval jak v prvním, tak i ve druhém kole. Příležitost na závěrečné birdie měl Spieth i na osmnáctce.

Tam ale naprosto selhal. Na velmi krátký putt se nesoustředil dostatečně a míček mu udělal klasickou "zmrzlinku". Místo jednoduchého birdie tak Spieth ránu ztratil a zdálo se, že ve finále o titul hrát nebude.

Jenže Jordan šel do finále zdravě naštvaný. Na obou úvodních pětiparech trefil eagle, v dalším průběhu si připsal dvě birdie a dva pary a opět šel na osmnáctku. Na ní tentokrát zaznamenal birdie a díky tomu se dokázal propracovat do play-off.

Ve svých rukou měl vše Shane Lowry. Hrál zcela bezchybně, čtyřikrát zaskóroval a titul měl nadosah. Jenže na tříparové čtrnáctce místo příhry na green poslal míček do vody a kvůli double-bogey o titul přišel. Nakonec bere dělené třetí místo, stejně jako dalších sedm hráčů včetně Seppa Straky, Matta Kuchara či Harolda Varnera III, který měl stejně jako Lowry šanci poslat se do play-off na poslední jamce.

Výrazné selhání potkalo i Erika van Rooyena, jenž na druhé devítce čtyřikrát chyboval a nepomohlo mu ani birdie z osmnáctky. Dělí ale desáté místo, podobně jako Tommy Fleetwood. A pro oba je to velký úspěch.

Nyní už ale k boji o titul. Ke Spiethovi se totiž přidal Patrick Cantlay, který důležité birdie zahrál na tříparové sedmnáctce. Play-off ale příliš dlouho netrvalo. Po druhé ráně na osmnáctce byli oba hráči v bunkeru.

Zatímco si ale Spieth přihrál deset centimetrů od jamky a ihned doklepl do paru, Cantlaymu se přihrávka tolik nepovedla. Následující dlouhý putt proměnit nedokázal a ze svého třináctého titulu na okruhu se tak raduje Jordan Spieth.

Nesmírně zajímavý průběh turnaje prožíval Graeme McDowell. V prvním kole pět birdie, ve druhém pět bogey a ve třetím znovu pět birdie. A kromě toho nic jiného. Očekávalo se tak, že by v neděli zahrál znovu pět bogey. Nestalo se, McDowell připsal opět pět birdie, tentokrát ale i dvě chyby a s výsledkem -8 dělí jednadvacátou pozici.