Na kolik si po třináctém triumfu přišel Jordan Spieth?

PGA TOUR
Na kolik si po třináctém triumfu přišel Jordan Spieth?

Jordan Spieth v neděli po play-off s Patrickem Cantlayem získal svůj třináctý titul na okruhu PGA Tour a opět si přišel i na tučnou finanční odměnu. A kdo další je po turnaji RBC Heritage za vodou?


Po třech dnech a především po neproměněném puttu na osmnáctce to na titul na RBC Heritage rozhodně nevypadalo, nakonec se ale Jordan Spieth po roce opět dočkal a získal svůj třináctý titul na okruhu PGA Tour.

Díky tomu si polepšil ve světovém žebříčku, také v žebříčku FedEx Cupu a získal také 1 440 000 dolarů. Poražený Patrick Cantlay, jenž nezvládl úvodní jamku v play-off, vydělal 872 tisíc dolarů a na své si přišli i hráči na děleném třetím místě.

Cam Davis, J.T. Poston, Matt Kuchar, Shane Lowry, Sepp Straka, Harold Varner a Cameron Young shodně "pobrali" něco málo přes 330 tisíc dolarů. A co poslední hráči, kteří prošli cutem?

Jonathan Byrd a Sahith Theegala, kteří obsadili dělenou sedmdesátou pozici, získali 16 320 dolarů, což také rozhodně není špatný výdělek. Na závěr zpět ke Spiethovi. Jeho kariérní výdělek je totiž téměř k neuvěření. 

Díky vítězství na RBC Heritage překonal hranici padesáti milionů dolarů a zisk během jednoho kola posunul na neuvěřitelných 66 463 dolarů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Digest (@golfdigest)