Šampionky na Tipsport Czech Ladies Open přibývají

Šampionky na Tipsport Czech Ladies Open přibývají

Přesně za dva měsíce nastoupí golfistky k finálovému kolu Tipsport Czech Ladies Open, jehož obsazení dostává stále zajímavější kontury.


Turnaj Ladies European Tour v Berouně se plní jmény šampionek, které se od 24. do 26. června utkají před diváky, a také kamerami O2 TV Sport o prize money 200 000 eur.

Svůj výjimečný start na evropském okruhu potvrdila Klára Spilková. Dlouhodobá česká jednička a vítězka turnaje LET 2017 v Maroku letos hraje americkou Epson Tour, ale začátkem léta se vrátí na hřiště, kde předloni skončila těsně za Top 10, tehdy jako nejlepší domácí hráčka.

Nejčerstvější šampionkou ve startovním poli je Meghan MacLaren. Angličanka vyhrála v neděli svůj třetí turnaj na Ladies European Tour a potřetí to bylo v zemi „Down Under“, na Australian Ladies Classic.

Mezi přihlášenými přibyla také Amy Boulden, která v roce 2020 získala titul na Swiss Ladies Open. Profesionálka z Walesu hrála předloni rovněž v Berouně a má za sebou i další starty na českých turnajích Ladies European Tour.

Do Česka se ráda vrací další reprezentantka Walesu, Becky Brewerton. Začátkem dubna vedla ve finálovém kole South African Women´s Open, a přestože nedosáhla na play-off, třetí místo ukázalo návrat formy evropské jedničky z roku 2009.

Comeback po dlouhém zranění letos absolvuje Camilla Lennarth, vítězka Slovak Ladies Open, a letošní Tipsport Czech Open má tato Švédka rovněž zapsán v plánech turnajů.

Z domácích hráček se drží výborných výsledků Kristýna Napoleaová, která po zisku druhého místa v Saúdské Arábii a deváté příčky na Joburg Open prošla na dalších turnajích LET dvakrát cutem. První cut krátké profesionální kariéry má za sebou Tereza Melecká z Joburg Open. Do finálových kol na South African Women´s Open postoupila Šideri Váňová a cutem na LET Access Series v Terre Blanche ve Francii nedávno prošla Tereza Koželuhová, která s výše uvedenými hráčkami bude hrát za 14 dní první evropský turnaj ze série Ladies European Tour ve španělském Madridu.

Tipsport Czech Ladies Open 2022 bude jedním z prvních profesionálních startů Sáry Kouskové. Ta loni jako amatérka vyhrála LET Access Series na Konopišti a v neděli zvítězila s týmem University of Texas ve finále konference NCAA Big 12.