Rahm v Mexiku vede a po téměř roce bude útočit na titul

PGA TOUR
Rahm v Mexiku vede a po téměř roce bude útočit na titul

Přišel o pozici světové jedničky, navíc už téměř rok na PGA Tour nevyhrál. V Mexiku ale Jon Rahm vede a má nakročeno k sedmému úspěchu na nejvyšší úrovni. 


20. června slavil naposledy Jon Rahm titul. Stalo se tak na U.S. Open, kde na hřišti Torrey Pines získal svůj první major kariéry. V uvozovkách obyčejný titul si naposledy Rahm připsal v srpnu roku 2020, tehdy se jednalo o BMW Championship.

Od té chvíle Rahm přišel o pozici světové jedničky a roli hlavního favorita nikdy potvrdit nedokázal. Nyní by tomu mohlo být jinak. Po dvou kolech totiž Španěl vede Mexico Open.

Během dvou kol nasázel třináct birdie, přidal jeden eagle a pouhé tři bogey. Vypracoval si tak náskok dvou ran na překvapení Alexe Smalleyho a tři na dalších šest hráčů včetně Patricka Reeda či Camerona Champa. 

Dalším hvězdám už se tolik nedaří. V TOP 36 najdeme už jen dva Evropany, formu potvrzuje Aaron Rai a zvednout se dokázal Matt Wallace. Tony Finau ztrácí na Rahma propastných devět ran, domácí hvězda Abraham Ancer dokonce deset.

Cutem poté neprošli Rafa Cabrera-Bello, Russell Knox, Luke Donald, Nick Taylor či sedm domácích hráčů.