Víkend bude v Madridu bez českých golfistek

Víkend bude v Madridu bez českých golfistek

Zatímco Šideri Váňová se s cutem prakticky loučila už po prvním kole, Tereza Melecká bojovala až do poslední jamky. O jedinou ránu si ale o víkendu taktéž nezahraje. 


Šideri Váňová hned v prvním kole poztrácela sedm ran a bylo zřejmé, že cutem tentokrát neprojde. Včera přidala své druhé birdie v turnaji, k tomu ale také pět bogey a další dvě rány ztratila na čtyřparové šestnáctce, kde ve čtvrtek zahrála triple-bogey.

S celkovým výsledkem +13 tak obsadila dělené poslední místo. To Tereza Melecká byla dlouho ve hře o cut. Prvních jedenáct jamek zahrála v paru, což by na cut stačilo. Následovala dvě birdie a velká šance opět cut urvat.

Jenže závěrečných pět jamek povedených nebylo. Po dvou bogey sice následovalo birdie, na sedmnáctce a osmnáctce ale přišly dvě ztráty, které znamenaly propad na výsledek +1. A právě ten jako první na víkendová kola nestačil.

V čele Comunidad de Madrid Ladies Open se překvapivě nachází finská golfista Tiia Koivisto, jen jednu ránu poté ztrácí ve skvělé formě hrající Linn Grant a o další dvě rány zpátky najdeme i námi dobře známou Piu Babnik.