Po čtyřech letech má Olesen blízko k triumfu, z druhé pozice ztrácí jedinou ránu

DP World Tour
Po čtyřech letech má Olesen blízko k triumfu, z druhé pozice ztrácí jedinou ránu

Na British Masters se ke skvělému výkonu vybičoval Thorbjorn Olesen. Dánský golfista může triumfovat po čtyřech letech, před Moving day ztrácí na lídra jedinou ránu. 


Na začátku června roku 2018 si Thorbjorn Olesen připsal svůj pátý a dosud poslední úspěch na European Tour. Od té chvíle už zažíval jen zklamání a potíže se zákonem. Nyní je ale zpět a na British Masters má solidně našlápnuto.

První kolo zahrál Dán bezchybně se šesti birdie, včera už dvě chybky přišly, i přesto upsal před víkendem osm ran a je plnohodnotně ve hře o titul. Na Hurlyho Longa z Německa ztrácí jediný úder.

Long, jenž má v sedmadvaceti letech pravděpodobně nejlepší formu ve své kariéře, hrál včera perfektně především od jedničky do šestky, kde zapsal pět birdie. Nejlepší kolo turnaje zaznamenal Danny Willett, i přes jedno bogey upsal celkem sedm úderů a drží se v TOP 10 podobně jako Rasmus Hojgaard, Marcus Armitage, Justin Walters či Ashon Wu, vítěz Magical Kenya Open ze začátku března.

Cutem prošli i nestárnoucí Thomas Bjorn či Jamie Donaldson, dohráno naopak má Lee Westwood. Jedna z největších hvězd domácího turnaje nasázela jen čtyři birdie a kromě čtyř bogey přišlo i fatální double-bogey na osmnáctce.

Víkend se netýká ani Lucase Bjerregaarda, Richarda Blanda, Nicolaie Hojgaarda, Adriana Meronka, Marcela Siema, Deana Burmestera či Rosse Fishera.