McIlroy je na Wells Fargo Championship rád za cut, vedení udržel Day

PGA TOUR
McIlroy je na Wells Fargo Championship rád za cut, vedení udržel Day

Rory McIlroy měl vynikající start do Wells Fargo Championship, v Marylandu ale vedení neudržel a nakonec je rád za práci i o víkendu. Čelo tak i po dvou kolech udržel Australan Jason Day. 


O nejzábavnější moment úvodního dne se v Marylandu dozajista postaral Rickie Fowler. Ten na čtyřparové šestce poslal míček mimo výseč a z týčka musel hrát třetí ránu. Ta měla téměř podobný výsledek, Fowler se ale čtvrtou ranou vyhrál z nepříjemné pozice a poté poslal míček rovnou do jamky. Hole-out měřil 134 yardů a šlo o nejdelší hole-out znamenající bogey nebo hůře od chvíle, co existují data ShotLink.

Fowler navíc v dalším průběhu zazářil, trefil i eagle na čtrnáctce a upsal celkem čtyři rány. Včerejší den už se mu ale tolik nepovedl a do Moving day půjde z dělené osmnácté pozice.

Skvěle začal Rory McIlroy, úvodních šest jamek proměnil v pět birdie a jediné bogey a brzy se ujal vedení. Navázat na tuto sérii ale nedokázal. Včera poztrácel tři rány a nakonec přesně na ránu prošel cutem.

V čele tak zůstal Jason Day, který vedl již po čtvrteční rundě. 127. hráč světa, kterého v posledních měsících trápí zdravotní potíže, uhrál zatím výsledek 10 ran pod par hřiště, což stačí na solidní vedení o tři rány před druhým Maxem Homou.

O titul se hodlá ucházet také Kurt Kitayama, druhý muž Mexico Open. Po vcelku normálním prvním kole (čtyři birdie, jedno bogey) zahrál to druhé jen s pěti pary. K pěti bogey přidal osm birdie a na Daye ztrácí čtyři údery.

Evropanům vládne anglické duo Matt Fitzpatrick - Tyrrell Hatton a také slovenský zástupce Rory Sabbatini, který hraje poprvé po více než dvou měsících, kdy na Arnold Palmer Invitational opouštěl turnaj v průběhu třetího kola.

Bezpečně se cutem protáhli také Tony Finau, Sergio García, Matthew Wolff či Luke Donald, končí naopak Sepp Straka, Francesco Molinari, Marc Leishman, Sung Kang nebo Patrick Reed.