Zápis do historie. Kvalifikant pro U.S. Open trefil dvě esa během jediného kola

PGA TOUR
Zápis do historie. Kvalifikant pro U.S. Open trefil dvě esa během jediného kola

Ve Spojených státech amerických probíhá kvalifikace na blížící se U.S. Open. Jedním z kvalifikantů je také Parker Coody, jenž ve Forest Creek Golf Clubu uspěl i díky málo vídanému kolu.


122. U.S. Open se letos uskuteční od 16. do 19. června v The Country Clubu v Brookline. A součástí tohoto golfového svátku by mohl být i mladý americký amatér Parker Coody.

Ten se včera zúčastnil jednokolové kvalifikace v Texasu, kde studuje vysokou školu. A na hřišti Forest Creek Golf Club předvedl málo vídané kolo. Coody zahrál čtyři bogey a tři birdie, to by na postup nestačilo.

Coody ale kromě toho zaznamenal hned dvě esa. Hole-in-one si připsal na osmičce a také na sedmnáctce a postaral se tak o zápis do golfové historie. Kromě toho obsadil v kvalifikaci druhou pozici a protlačil se do kvalifikace finálové.

Coody má navíc golfové předky. Jeho dědeček Charles Coody je majitelem patnácti triumfů, z toho třikrát slavil na PGA Tour a za zmínku především stojí fakt, že je majitelem zeleného saka za vítězství v Augustě v roce 1971. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Digest (@golfdigest)