Lieser v Belgii nezačal špatně, v čele anglické trio

DP World Tour
Lieser v Belgii nezačal špatně, v čele anglické trio

V čele Soudal Open se nachází anglické trio Sam Horsfield - Callum Shinkwin - Dale Whitnell se skóre -6. Špatně nezačal ani Ondřej Lieser, který se po první rundě nachází na 45. pozici.


Sam Horsfield na úvod v Belgii nechyboval. Skvěle měl nakročeno i Dale Whitnell, konkrétně k samostatnému vedení. Na sedmnáctce si ale připsal double-bogey a na osmnáctce ztratil další ránu.

Po nezdaru na British Masters má za sebou vynikající start také Adrian Meronk, osmadvacetiletý polský golfista zahrál pět ran pod par hřiště. Solidně začali také italské hvězdy Guido Migliozzi - Edoardo Molinari a slušný start potkal i Ondřeje Liesera.

Ten odehrál kolo s patnácti pary a kromě jediné chybičky na pětiparové pětce dvakrát zaskóroval, konkrétně na dvou tříparech (jamky číslo dvě a patnáct). Do zítřejšího kola vystartuje z dělené 45. pozice přesně o půl desáté našeho času.

Z dvanácti domácích hráčů by cutem aktuálně prošli jen dva. Největší hvězda Thomas Pieters odehrála podobné kolo jako Lieser, Pieters zaznamenal o jedno birdie více. Na skóre -2 je také Charles Roeland, který v prvním kole nasázel šest birdie, čtyřikrát ale z jamky odcházel s bogey.