Lieser dal v Belgii pohodlně cut, o víkendu si zahraje i čtrnáctiletá senzace z Ukrajiny

DP World Tour
Lieser dal v Belgii pohodlně cut, o víkendu si zahraje i čtrnáctiletá senzace z Ukrajiny

Ondřej Lieser předvedl i ve druhém kole Soudal Open kolo se dvěma birdie a jediným bogey a o víkendu scházet nebude. Cutem prošel i teprve čtrnáctiletý Ukrajinec Lev Grinberg.


Ondřej Lieser zatím předvádí velmi solidní výkony. I tentokrát omezil chyby na minimum a připsal si jediné bogey, konkrétně na čtyřparové sedmičce. K tomu přidal opět dvě birdie a ke skórování využil další tříparovou jamku, tentokrát šlo o dvanáctku.

Se skóre -2 tak pohodlně prošel cutem a při Moving day bude útočit z dělené 40. pozice. Ještě o jednu ránu lépe hraje čtrnáctiletá senzace z Ukrajiny Lev Grinberg. Ten dokázal zahrát obě kola pod par a stal se druhým nejmladším hráčem v historii Tour, kterému se podařilo projít cutem.

V čele se udrželi Sam Horsfield a Dale Whitnell, na skóre -8 se k nim připojil Němec Matthias Schmid, jenž včera dokázal upsat rovných sedm úderů. Pozadu nezůstává ani španělská dvojice Campillo - Elvira, která ztrácí jen dvě rány. Ty na lídry ztrácí celkem devět hráčů.

Co se domácích hráčů týče, největší hvězda Thomas Pieters zatím hraje podobně jako zmíněný Grinberg, skóre -3 na cut ale stačilo. Dalším domácím hráčům už se do víkendu projít nepodařilo.

Končí také Lucas Bjerregaard, Jazz Janewattananond, Rafa Cabrera-Bello, Jamie Donaldson, Joost Luiten, Thomas Detry, Eddie Pepperell, Thomas Björn či Nicolas Colsaerts.