V Belgii se Lieserovi nedařilo, z vítězství se raduje Horsfield

DP World Tour
V Belgii se Lieserovi nedařilo, z vítězství se raduje Horsfield

Selhání Ryana Foxe na druhé devítce finálového kola Soudal Open proměnil ve svůj triumf Angličan Sam Horsfield. Českému golfistovi Ondřeji Lieserovi se o víkendu vůbec nedařilo a obsadil dělené 66. místo. 


Do víkendu vstupoval Ondřej Lieser se skóre -2. Ve třetí rundě ale zahrál jediné birdie a po třech bogey a jednom "dabláči" se výrazně propadl. Ještě větší propad přišel dnes. Lieser sice třikrát zaskóroval, chyb ale bylo mnoho.

Šest bogey a především triple-bogey na čtyřparové čtrnáctce, kde v předchozích třech kolech hrál v paru. Celkově tak Ondřej Lieser s výsledkem +8 končí na děleném 66. místě. Na dělené 64. místo se nakonec dostala čtrnáctiletá akvizice z Ukrajiny Lev Grinberg.

Pro talentovaného hráče šlo o skvělý počin už jen projít cutem, víkend se mu ovšem také příliš nevydařil. V sobotu zahrál pět ran nad par hřiště, dnes tři.

Skvělý Moving day zahrál Ryan Fox, především na druhé devítce, kde bez jediné chyby pětkrát zaskóroval a dostal se do čela. A dlouho se zdálo, že si dojde pro třetí triumf na okruhu. Ještě na začátku deváté jamky měl náskok tří úderů.

Jenže poté se složil. Jediné birdie na sedmnáctce ke čtyřem bogey nestačilo, do popředí se dostal Sam Horsfield a o třetí triumf se již připravit nenechal. Bezchybně hrál ve finále Yannik Paul a pokud by zaskóroval více než dvakrát, mohl o titulu uvažovat. Nakonec mu runda za 69 ran stačí na dělené druhé místo. 

Skvěle si vedl Adrian Meronk, finálové kolo mu přineslo dvě birdie, dva eagly a jedno double-bogey. Celkově to stačilo na samostatnou šestou pozici. Do nejlepší desítky se vtěsnali také Nacho Elvira, Andy Sullivan, Edoardo Molinari a také domácí Thomas Pieters.