Lee obhájil triumf na TPC Craig Ranch, finále se neslo v brutálním skórování

PGA TOUR
Lee obhájil triumf na TPC Craig Ranch, finále se neslo v brutálním skórování

K. H. Lee získal svůj druhý triumf na PGA Tour a opět na turnaji AT&T Byron Nelson na hřišti TPC Craig Ranch. K vítězství Jihokorejec potřeboval neuvěřitelných šestadvacet ran pod par hřiště. 
 


Finálový den nabídl na AT&T Byron Nelson úchvatnou podívanou. Eso na tříparové patnáctce například zaznamenal Marc Leishman. Ten celkem zahrál třináct ran pod par hřiště, což stačilo na dělenou 51. pozici.

Následoval jej Justin Lower, tentokrát na sedmnáctce. 414. hráč světa zahrál čtrnáct ran pod par, ale pomohl si jen na dělené 46. místo. Skórovalo se totiž opravdu neuvěřitelně.

Bombastické kolo vysekl Xander Schauffele. Jeden eagle, devět birdie a celkové skóre -23. Schauffele po prvním kole dělil 107. místo, cut překonal přesně na ránu, nakonec ale obsadil dělené páté místo. Stejně dopadl Justin Thomas i Ryan Palmer, o jednu ránu lépe skončil Sebastian Muňoz, který do turnaje tak dobře vstoupil a zaznamenal 60 ran.

Dva údery na vítěze ztratil Hideki Matsuyama, i on hrál ve finále fantasticky. Kromě bogey na šestnáctce nechyboval, devětkrát zapsal birdie a trefil i svůj druhý eagle v turnaji, konkrétně na poslední osmnáctce jamce. A ani pětadvacet ran pod par nestačilo, Jordan Spieth má ale za sebou další výtečné představení.

Obhajobu titulu ale pro sebe urval Jihokorejec K. H. Lee. Ten chyboval jen ve druhé rundě a na začátku Moving day. Od první jamky v sobotu už chybu neudělal, ve finále zahrál sedm birdie, jeden eagle a druhý titul mu z této akce patří zcela zaslouženě. 

Nejlepším Evropanem se v generálce na PGA Championship stal Alex Noren, -20 mu zajistilo dělenou dvanáctou pozici. Povedený turnaj má za sebou také Francesco Molinari, jenž zahrál osmnáct ran pod par hřiště TPC Craig Ranch a stejně jako Seamus Power se vtěsnal do TOP 20.