Woods šokoval pauzou po Masters. Zlepší v Southern Hills puttování?

Tiger Woods
Woods šokoval pauzou po Masters. Zlepší v Southern Hills puttování?

Tiger Woods se před zítřejším startem druhého majoru sezóny na tiskové konferenci pořádně rozpovídal. Řeč přišla na jeho "dlouhou" pauzu po Masters či na trénink puttování.


V roce 2008 vyhrál U.S. Open se zlomenou nohou, potkalo jej také několik operací, především zraněných zad. Odpověď Tigera Woodse na otázku, jak dlouho regeneroval po náročném návratu na The Masters, tak asi nikoho příliš nezaskočila. I když do jisté míry byla šokující. 

"Jo, to byla velká přestávka - pondělí," řekl Woods s úsměvem na tváři. "V pondělí to opravdu nebyla legrace. Bolelo to, měl jsem mnoho ledových koupelí a snažil jsem se dostat pryč ten otok. Den byl pauza a v úterý už jsme pokračovali," uvedl Woods, jenž se tak po Masters ihned začal připravit na další major sezóny.

V pořádku ale nadále rozhodně není, i když podle vlastních slov se jeho noha neustále zlepšuje. "Stále mám těžké dny a věci už nebudou tak jednoduché, jak si lidé mohou myslet. Ale mám pocit, že je to lepší. Mám více dní, kdy se cítím lépe, na pozitivnější vlně. Mám možnost cvičit o trochu déle a zvládám tak činnosti, ve které jsem bezprostředně po nehodě doufal."

Na řadu poté přišly i dotazy ohledně puttování. Na Masters totiž především o víkendu vypadal s putterem značně nejistě. Ve třetím kole zaznamenal 36 puttů, čtyři trojputty a dokonce jeden čtyřputt.

"Tak jako kdysi už netrénuji. Se zády to už takto nejde. Mám skvělý komplex u mě doma, kde si můžu udělat dvacetiminutové úseky a tam cvičit. Ale že bych tomu denně dával dvě nebo tři hodiny, to už ne," doplnil Woods.

Jeho návrat na PGA Championship můžeme sledovat už zítra v 15 hodin a 11 minut.