Hatton a Homa budou mít nového parťáka, DeChambeau na majoru startovat nebude

PGA TOUR
Hatton a Homa budou mít nového parťáka, DeChambeau na majoru startovat nebude

Po operaci levé ruky není Bryson DeChambeau stále v pořádku a na PGA Championship nakonec startovat nebude. Max Homa a Tyrrell Hatton tak do zítřejšího a pátečního flightu dostanou nového parťáka. 


V pondělí odpoledne přicestoval Bryson DeChambeau do Southern Hills a zdálo se, že by se po více než měsíci, kdy absolvoval operaci levé ruky, mohl vrátit do akce. Na PGA Championship ale nakonec startovat nebude.

Včera a dnes absolvoval nejrůznější tréninky, za greenem deváté jamky se objal s Tigerem Woodsem a následně mu ukázal i svou jizvu. Stoprocentně ale vítěz U.S. Open z roku 2020 připraven není.

"Jsem blízko, ale stoprocentní to není. Musím se nyní rozhodnout a chci z dlouhodobého hlediska chránit své zdraví," řekl DeChambeau podle GOLF.com. Aktuálně se tak hovoří o tom, že by se DeChambeau měl vrátit na konci května.

To je na programu Memorial Tournament na Muirfield Village Golf Clubu a DeChambeau má na tento podnik slušné vzpomínky. V roce 2018 zde zvítězil po dramatickém play-off, kdy na druhé jamce porazil Byeong-hun Ana a již předtím Kylea Stanleyho.

Co se programu PGA Championship týče, DeChambeau měl zítra vystartovat z jamky č. 10 jedenáct minut před třetí hodinou odpolední našeho času po boku Tyrrella Hattona a Maxe Homy. Jeho místo v poli zaujme Denny McCarthy.