Woods začal skvěle, poté přišlo trápení. A navíc bolesti

Tiger Woods
Woods začal skvěle, poté přišlo trápení. A navíc bolesti

Tiger Woods začal druhý major sezóny skvěle a po dvou birdie na úvodních jamkách atakoval nejvyšší pozice. Jenže poté přišlo trápení a přidaly se také poměrně značné bolesti operované nohy. 


Z hvězdného flightu nejlépe začal Rory McIlroy. Nasázel sedm birdie, dvakrát chyboval a se skóre -5 půjde do druhého dne dost možná z první pozice. Jordan Spieth chyboval hned čtyřikrát a jen dvakrát zaskóroval. 

Nejhůře dopadl Tiger Woods. Začal přitom skvěle. Na první jamce (start z desítky) zaskóroval, trefil se i na čtrnáctce a byl rázem na skóre -2. Jenže od té chvíle už to bylo jedno velké trápení.

V průběhu prvního kola Woods trefil deset ze čtrnácti fairwayí, trefování greenů mu ale dělalo výraznější starosti. Na green dostal jen sedm míčků v regulaci, a ačkoliv puttování nebylo špatné (28 puttů), ideální závěr z toho rozhodně nebyl.

Od šesté jamky zahrál Woods sedm bogey a přidal jen jeden zásah na čtyřparové trojce. Celkem tak poztrácel čtyři rány a zcela jistě začne druhé kolo ve druhé stovce pořadí.

Kromě toho navíc bylo opět evidentní, že zdravotně Tiger Woods není v pořádku. Nastalo několik momentů, kdy Woods "nahodil" bolestivou grimasu. Což také po úvodní rundě na PGA Championship potvrdil.