Leaderboard PGA Championship: Nečekaným lídrem Zalatoris, světová jednička končí, Woods zůstává

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Nečekaným lídrem Zalatoris, světová jednička končí, Woods zůstává

Rory McIlroy o svou první pozici na PGA Championship přišel, do čela se nečekaně dostal Will Zalatoris. Ve hře o víkendu zůstává také Tiger Woods, to světová jednička Scottie Scheffler nečekaně končí. 


-9 Will Zalatoris

Už v prvním kole hrál Will Zalatoris skvěle a dostal se jen jednu ránu za Roryho McIlroye. Včera ale nechyboval ani jednou, nasázel pět birdie a se skóre -9 půjde do Moving day z první pozice. Po druhém místě z Masters tak má Zalatoris nadosah další fantastické umístění na majoru. 

-8 Mito Pereira

Senzací je také Mito Pereira, který v posledních měsících předvádí velice solidní výkony. Pátý hráč olympiády hraje pravidelně okolo třicáté pozici, na AT&T Byron Nelson obsadil dělenou sedmnáctou pozici a po skvělé rundě za 64 ran (-6) ztrácí na Zalatorise jedinou ránu. 

-6 Justin Thomas

Jen tři bogey v průběhu dvou kol zaznamenal Justin Thomas. K tomu přidal devět birdie a je plnohodnotně ve hře o svůj druhý major titul. První úspěch zaznamenal právě na PGA Championship před pěti lety. 

-5 Bubba Watson

Kolo dne si připsal Bubba Watson. I přes dvě chyby dokázal nasázet 63 ran, celkem tedy šlo o devět birdie. V předposledním flightu tak Watson půjde se svým krajanem Thomasem. 

-4 Rory McIlroy, Abraham Ancer a Davis Riley

Pozici lídra Rory McIlroy potvrdit nedokázal. Včera odehrál průměrné kolo jen s jedním birdie a dvěma bogey. K tomu patnáct parů a tak dnes bude muset Severní Ir pořádně zabrat. 

-3 Stewart Cink a Matt Fitzpatrick

-2 Sam Burns, Tyrrell Hatton, Cameron Smith a 4 další

-1 Joaquin Niemann, Patrick Reed a 4 další

even PAR Viktor Hovland, Adri Arnaus a 5 dalších

Pod parem hřiště hraje jen dvaadvacet hráčů. Na skóre even PAR se nachází například Viktor Hovland, jehož obě kola zatím postrádala jakoukoliv zábavu. Hovland třikrát zaskóroval, třikrát zapsal bogey a jinak nic. Moc dobře ale víme, že Moving day může vše změnit. 

+1 Tony Finau, Tommy Fleetwood, Rickie Fowler, Justin Rose, Xander Schauffele, Jordan Spieth a 5 dalších

+2 Brooks Koepka, Shane Lowry, Francesco Molinari, Thomas Pieters, Jon Rahm, Harold Varner III a 6 dalších

+3 Jason Day, Marc Leishman, Tiger Woods a 8 dalších

Tiger Woods ve druhé rundě zabral. Čtyřikrát zaskóroval, poprvé na pětiparové pětce. Nevyvaroval se ovšem ani chyb, na osmičce zahrál znovu bogey a na tříparové jedenáctce ztratil hned dvě rány. Ty si ale v závěru vzal zpět a uhrál kolo pod par. Cutem se tak i na druhém majoru sezóny protáhl a do Moving day půjde z děleného třiapadesátého místa. 

+4 Hideki Matsuyama, Collin Morikawa, Louis Oosthuizen, Webb Simpson a 10 dalších

CUT Ian Poulter, Henrik Stenson, Dustin Johnson, Alex Noren, Scottie Scheffler, Sergio García, Lee Westwood, Adam Scott, John Daly, Richard Bland, Patrick Cantlay, Alex Čejka, Martin Kaymer a 64 dalších

Scottie Scheffler začal svou pouť turnajem eaglem na pětiparové pětce, jenže poté už to bylo spíše trápení. První kolo zahrál ránu nad par, včera zaskóroval jen jednou a po čtyřech bogey a jednom double-bogey končí mezi poraženými. Výborně začal také John Daly, na úvodních pěti jamkách dvakrát zaskóroval a i po první rundě za +2 byl ve hře o cut. Včerejší kolo se ale extravagantnímu hráči nepovedlo a ani on cutem neprošel.

Končí také Angličané Lee Westwood a Richard Bland či hvězdy Ryder Cupu Ian Poulter, Sergio García, Martin Kaymer a Henrik Stenson. A pokračovat nebude ani vítěz seniorského PGA Championship Alex Čejka. Ten se včera dokázal dostat na úroveň paru po třech birdie v řadě, včera ale bez jediného zásahu zaznamenal devět parů a devět bogey a se skóre +11 na víkend pomýšlet nemohl.