Leaderboard PGA Championship: Za senzačním triumfem jde Pereira, nejlepším Evropanem Fitzpatrick

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Za senzačním triumfem jde Pereira, nejlepším Evropanem Fitzpatrick

O titul na druhém majoru sezóny budou usilovat čtyři hráči, kteří na svém kontě nemají jediné vítězství na PGA Tour, a také Abraham Ancer, který z páté pozice ztrácí na senzačního lídra Mita Pereiru pět ran. 


-9 Mito Pereira

Přesně stý hráč světa Mito Pereira včera ukázal, že rozhodně má na to stát se letošním šampionem PGA Championship. Na úvodních sedmi jamkách hrál bezchybně, zaznamenal dvě birdie a vedl o tři rány. Poté se ale zdálo, že přijde kolaps. Z pěti jamek vytěžil jediný par, čtyřikrát chyboval a bylo po vedení. Pereira ale ukázal mentální sílu, tři rány si vzal zpět a se stejným náskokem půjde do finálové rundy z první pozice.

-6 Matt Fitzpatrick a Will Zalatoris

Will Zalatoris začal své kolo velmi špatně a z úvodních sedmi jamek hned čtyři proměnil v bogey. Na druhé devítce sice přišlo zlepšení, o první pozici ale Američanem přesto přišel. V závěrečném flightu navíc s Pereirou půjde Matt Fitzpatrick, nejlepší Evropan turnaje. Angličan také začal dvěma bogey, od té chvíle ale chyboval jen jednou a nasázel šest birdie, včetně dvou na posledních dvou jamkách. 

-5 Cameron Young

-4 Abraham Ancer

-3 Seamus Power

-2 Stewart Cink, Justin Thomas a Bubba Watson

Zdálo se, že největším favoritem se v rámci Moving day pomalu stane Bubba Watsson. Po chybě ze trojky trefil dvě birdie na čtyřparových jamkách a do druhé devítky šel se skóre -6. Nakonec se ale propadl na dělenou sedmou pozici spolu s Justinem Thomasem, neboť od desítky bez jediného birdie čtyřikrát zachyboval. 

-1 Lucas Herbert, Max Homa, Sam Burns, Webb Simpson, Gary Woodland a 2 další

even PAR Adri Arnaus, Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Xander Schauffele a 2 další

Propad kola zaznamenal Rory McIlroy a zdá se, že ani v Tulse major prokletí nezlomí. Kolaps přišel na šestce, kde na tříparu trefil vodu a zapsal double-bogey. Na sedmičce se k vodě přiblížil znovu a bylo z toho bogey. Na osmičce se dostal první na green, po brutálně krátkém puttu z toho ale znovu bylo bogey. Ránu si sice na devítce vzal zpět, jedenáctka mu ale připravila další "zábavu" v podobě triple-bogey. Chyboval i na závěrečné osmnáctce a tři birdie mezi těmito jamkami jsou jen slabou náplastí. Na čelo ztrácí McIlroy devět ran a to bude v neděli jen těžko dohánět.

+1 Matt Kuchar, Kevin Na, Joaquin Niemann, Cameron Smith a 1 další

+2 Rickie Fowler, Patrick Reed, Tyrrell Hatton, Justin Rose a 4 další

+3 Shane Lowry, Bernd Wiesberger a 5 dalších

+4 Brooks Koepka a Harold Varner III

+5 Jason Day, Viktor Hovland, Tony Finau, Jordan Spieth a 6 dalších

+6 Marc Leishman, Hideki Matsuyama a 3 další

+7 Francesco Molinari, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel a 2 další

+8 Collin Morikawa, Jon Rahm a 3 další

+9 Thomas Pieters, Adam Hadwin a 3 další

+10

+11 Billy Horschel a Robert MacIntyre

+12 Patton Kizzire, Sepp Straka a Maverick McNealy

WD Tiger Woods

Více zde.