Leaderboard PGA Championship: Pereira si na posledním týčku odstřelil senzační titul, raduje se Thomas

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship: Pereira si na posledním týčku odstřelil senzační titul, raduje se Thomas

Mito Pereira měl ohromně blízko k senzačnímu triumfu na PGA Championship, poslední ranou z týčka si ale prvenství odstřelil. Po tříjamkovém play-off se tak raduje Justin Thomas, což je vzhledem ke vstupu do nedělní rundy neméně velká senzace. 


-5 Justin Thomas a Will Zalatoris

Justin Thomas ztrácel před začátkem finálového kola sedm ran, v průběhu neděle dokonce i osm. Ve finále zahrál také "shank", přesto si došel pro druhý major titul v kariéře. Thomas chyboval na osmičce a devítce, kromě toho ale zahrál pět birdie a především to na osmnáctce rozhodlo o jeho posunu na první pozici.

I přes kolo jeden nad par hřiště se do play-off dostal také Will Zalatoris a po druhé pozici na Masters mohl o titul bojovat i na Southern Hills. V tříjamkovém play-off trefil birdie na třináctce, na sedmnáctce a osmnáctce zahrál par. Thomas taktéž zaskóroval na třináctce a birdie si připsal i na jamce číslo sedmnáct. 

Na osmnáctce v poklidu zahrál birdie a tak se právě Justin Thomas raduje z major triumfu. 

-4 Mito Pereira a Cameron Young

Obrovskou příležitost na triumf měl Chilan Miro Pereira. A to i přes kolo, ve kterém zaznamenal jen dvě birdie a pět bogey. Na sedmnáctce měl Pereira skvělou šanci na birdie, po kterém by šel na poslední jamku s náskokem dvou ran.

Jenže putt byl krátký a na osmnáctce přišla fatální chyba. Svým drivem poslal Pereira míček do jamky, zahrál double-bogey a přišel nejen o titul, ale i o play-off. Nakonec tak dělí třetí pozici s Cameronem Youngem.

-3 Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood a Chris Kirk

Nezahrát čtyři bogey v řadě na pomezí první a druhé devítky, měl by Tommy Fleetwood konečně první major. Na posledních sedmi jamkách trefil Angličan pět birdie a posunul se nakonec na skvělou dělenou pátou pozici. Tam najdeme i jeho krajana Matta Fitzpatricka, jemuž se ale finále hrubě nepovedlo. Po parádním birdie na patnáctce si přitom šanci dal, vše ale rozhodlo bogey na sedmnáctce po nepřesvědčivém drivu i následné přihrávce.

-2 Rory McIlroy

Po čtyřech birdie v řadě na úvod měl Rory McIlroy vynikající šanci dotáhnout se na nejlepší. I v dalším průběhu měl mnoho šancí zaskórovat, místo toho ale už hrál jen pary a dvakrát z jamek odcházel s bogey. Po nepodařeném Moving day tak končí samostatný osmý. 

-1 Abraham Ancer a 3 další

even PAR Tyrrell Hatton, Max Homa, Cameron Smith, Xander Schauffele a Davis Riley

+1 Sam Burns, Webb Simpson a Talor Gooch

+2 Rickie Fowler, Shane Lowry, Kevin Na, Joaquin Niemann a 3 další

+3 Tony Finau, Bubba Watson, Adri Arnaus a Bernd Wiesberger

+4 Brian Harman, Matt Kuchar, Marc Leishman, Keith Mitchell, Patrick Reed, Jordan Spieth a Gary Woodland

+5 Viktor Hovland a 6 dalších

+6 Jon Rahm, Harold Varner III a 4 další

+7 Ryan Fox

+8 Jason Day, Brooks Koepka, Francesco Molinari, Collin Morikawa a Sebastian Muňoz

+9 Lanto Griffin, Hideki Matsuyama, Louis Ousthuizen, Charl Schwartzel a 4 další

+10 Billy Horschel

+11 Beau Hossler a 1 další

+12 Adam Hadwin, Thomas Pieters a 2 další

+13

+14

+15 Patton Kizzire a 1 další

+16

+17 Robert MacIntyre

+18 Sepp Straka