Co získal Justin Thomas a kdo další si zajistil start na dalších majorech?

PGA TOUR
Co získal Justin Thomas a kdo další si zajistil start na dalších majorech?

Justin Thomas získal svůj druhý major kariéry, přišel si na téměř 3 miliony dolarů, ale především získal mnoho výhod do dalších sezón. Kdo další si v příštích letech stoprocentně zahraje na majorech?


Justin Thomas po vítězství na Southern Hills získal 2,7 milionu dolarů, doživotní start na PGA Championship (což už ostatně získal před pěti lety), kartu na PGA Tour do sezóny 2026/27 a také start na U.S. Open, Masters a The Open na dalších pět příštích let.

Spokojen může být zcela jistě i poražený z play-off Will Zalatoris. Kromě šeku na 1,62 milionu dolarů získal místenky pro Masters a PGA Championship v příští sezóně. Stejně na tom jsou také Cameron Young a Mito Pereira. Oba si zároveň přišli na 870 tisíc dolarů.

Na Masters už se po tomto turnaji nikdo další nedostal, neboť místo bylo na čtyři nejlepší hráče. Co se PGA Championship v příští sezóně týče, tam je situace jiná. Pozvánku do Oak Hill Country Clubu v Rochesteru dostalo hned patnáct hráčů.

Zcela jistě si tak druhý major sezóny zahrají také Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Chris Kirk, Rory McIlroy, Abraham Ancer, Tom Hoge, Seamus Power, Brendan Steele, Tyrrell Hatton, Lucas Herbert, Max Homa, Justin Rose, Xander Schauffele a Cameron Smith.