Golfistka Kousková si zatrénovala s Garciou a míří na svou derniéru

Golfistka Kousková si zatrénovala s Garciou a míří na svou derniéru

Hektických deset dní má za sebou nejlepší česká amatérská golfistka Sára Kousková. Postoupila s týmem do NCAA Nationals, potrénovala se Sergiem Garciou, dokončila poslední zkoušky na University of Texas a již tento pátek ji čeká poslední turnaj jako amatérku!


Poté, co Kousková ovládla se svým univerzitním týmem konferenci Big 12, absolvovala na konci minulého týdne regionální finále NCAA v Albuquerque. Zde byla opět oporou, pošesté v sezóně brala individuální umístění v top 15 a pomohla Texas Longhorns k suverénnímu postupu do NCAA Nationals (finále americké univerzitní ligy).

V rámci přípravy na svůj poslední amatérský turnaj se jí dostalo zajímavé pocty. Pozval ji ke společnému tréninku v Austinu Sergio Garcia! "Bylo to moc příjemné kolo. Jednou jsem Sergia bohužel už musela odmítnout, i proto jsem ráda, že to tentokrát vyšlo," líčí Kousková pocity po trénikovém kole, které s držitelem zeleného saka tuto neděli absolvovala. "Myslím, že jsme si docela dobře zatrénovali a zahráli. Se spoluhráčkami se nám dostalo i pár zajímavých rad do jamkovky, která nás v Nationals čeká," dodává s úsměvem česká golfistka. "Ráda bych se podělila o detaily, ale podrobnosti si nechám zatím pro sebe, jsou to každopádně zajímavé věci. Přece jen Sergio je hráčem, který získal v Ryder Cupu nejvíce bodů, takže na tom něco určitě bude," směje se Kousková, která plánuje některé z vychytávek využít i při své amatérské derniéře.

Ta odstartuje již dnes, 20. května, ve Scottsdale v Arizoně na hřišti Grey Hawk. Kousková na národním univerzitním finále zakončí svou amatérskou kariéru a ihned po skončení turnaje se vydá do České republiky. "Ráda bych se rozloučila s univerzitním i amatérským golfem co nejlepším výsledkem. Tím mám teď na mysli zejména ten týmový, nicméně ráda bych vylepšila 15. individuální místo z minulého roku," vrací se dvaadvacetiletá golfistka k loňsku, kdy vytvořila svým výsledkem historické české maximum na nejprestižnějším zámořském amatérském turnaji.

"Ihned po skončení se přesouvám zpět do Texasu, kde mne čeká poslední balení a cesta domů, do Prahy. Tam budu mít svou základnu a jsem moc ráda, že se vše nakonec sešlo tak, že odstartuji svou profesionální kariéru na hřišti, které mám za své domácí a zároveň na turnaji, kde obhajuji vítězství z loňska," představuje plány Kousková, kterou ihned po návratu do Prahy čeká Amundi Czech Ladies Challenge na Zbraslavi.