Druhý seniorský major sezóny přišel o hlavního favorita

Druhý seniorský major sezóny přišel o hlavního favorita

Vynikající výkony předvádí na PGA Tour Champions Steve Stricker. Američan a vítěz prvního majoru sezóny Regions Tradition v tomto týdnu ale o druhý triumf usilovat nebude. 


Steve Stricker překonal nedávno záhadnou nemoc, po které ztratil několik kil na váze, a na PGA Tour Champions opět začal zářit. Na Insperity Invitational bral druhou pozici, do TOP 10 se vešel i na Mitsubishi Electric Classic a jeho hlavní dosavadní moment sezóny přišel na prvním majoru tohoto ročníku.

Na Regions Tradition deklasoval zbytek startovního pole, druhého Pádraiga Harringtona porazil o šest ran a připsal si již svůj čtvrtý vavřín ze seniorských majorů. Pátý ale zatím nepřidá.

V tomto týdnu se uskuteční KitchenAid Senior PGA Championship, Stricker ovšem absolvoval pozitivní test na koronavirus. "Jsem neskutečně zklamaný, ale v pátek jsem měl pozitivní test na Covid a musím tak odstoupit z PGA Championship. Těším se ale na brzký návrat. Hodně štěstí všem hráčům, především mému švagrovi Mario Tizianimu," uvedl Stricker na Twitteru.

Seniorské PGA Championship se v tomto týdnu uskuteční na hřišti Harbor Shores Resort v Benton Harbor v Michiganu a chybět u toho nebudou Bernhard Langer, Miguel Ángel Jiménez, Alex Čejka, K. J. Choi, Kirk Triplett, Pádraig Harrington či Ernie Els.

Doplňme, že ve startovním poli nahradí úřadujícího kapitána Ryder Cupu Mark Tucker.