Fox zkolaboval a po nervy drásajícím play-off se v Nizozemsku raduje Perez

DP World Tour
Fox zkolaboval a po nervy drásajícím play-off se v Nizozemsku raduje Perez

Francouz Victor Perez ovládl Dutch Open a získal svůj druhý titul z okruhu DP World Tour. Na lopatě jej ale měl Novozélanďan Ryan Fox, který si nepochopitelně nechal titul sebrat. 


Domácí fandové se spoléhali na Joosta Luitena, jenž na tomto turnaji už dvakrát triumfoval a třetím vítězstvím se zapsal do historie. Aktuálně 401. hráč světa začal skvěle a po rundě za -7 mohl o titulu rozhodně snít.

Jenže od té chvíle už to žádná sláva nebyla, nakonec skončil v paru a jako nejlepší domácí hráč obsadil dělenou 43. pozici. Cutem prošel také Lars van Meijel, ani on se ale žádným vynikajícím výkonem neblýskl.

O titul si to rozdali Ryan Fox a Victor Perez. Dlouho k němu neměl daleko ani Adrian Meronk, polskému hráči po bezchybném kole za 68 ran chyběla jedna rána. U Meronka rozhodla především sobota, kde sice pětkrát zaskóroval, připsal si ale jedno double-bogey a také jedno triple-bogey.

Neztratil se ani Matt Wallace jakožto největší hvězda turnaje. Po dvou dnech byl Wallace největším favoritem, o víkendu ale upsal jen dvě rány a s výsledkem -10 se musí spokojit s dělenou pátou pozicí.

A nyní už k boji o triumf. Ryan Fox hrál neuvěřitelně a za sedmnáct jamek nasbíral čtyři birdie a eagle na pětiparové dvanáctce, kde během turnaje upsal celkem pět ran. A do sedmnáctky měl na druhého Victora Pereze náskok tří ran.

Perez ale na sedmnáctce dokázal zaskórovat a play-off poté zařídil sám Fox, který na poslední jamce ztratil hned dvě rány. V play-off měl dlouho navrch Novozélanďan, turnaj ale ukončit nedokázal. Perez se vždy famózním puttem zachránil a na čtvrté jamce nakonec skvostným puttem rozhodl o titulu z Dutch Open pro sebe. 

Dodejme, že v nejlepší desítce se umístili také Rasmus Hojgaard nebo Thomas Pieters, vynikající turnaj za sebou má také Scott Hend, který mohl bojovat o titul, nebýt dnešního nepodařeného kola za 76 ran (+4).