Burns přetlačil světovou jedničku a letos slaví už potřetí

PGA TOUR
Burns přetlačil světovou jedničku a letos slaví už potřetí

Sam Burns ještě loni v květnu neměl na svém kontě jediný titul. Po dramatickém play-off se světovou jedničkou Scottiem Schefflerem ale ovládl Charles Schwab Challenge a tituly má již čtyři. 


K triumfu na Charles Schwab Challenge mělo po třech kolech nakročeno ještě několik dalších golfistů. Davis Riley ale po perfektních dvanácti jamkách odpadl, ztratil čtyři rány a o titul přišel.

Podobně také Brendon Todd, jenž na úvod dvakrát zapsal birdie, ale poté už jen tři bogey. I ty jej stály úspěch. A rozhodně největší kolaps prožil Harold Varner III. Na odpalu dvanáctky byl na skóre -10 a prvenství měl skutečně velmi blízko.

Jenže přišla málo uvěřitelná série triple-double-triple, která jej vyřadila ze hry. Birdie na patnáctce už nepomohlo, za sedm jamek ztratil Varner III deset ran a s even PAR nakonec dělí až sedmadvacátou pozici.

Do TOP 10 se naopak vyšvihli staří známí - Tony Finau, Kevin Na, Patrick Reed, Jordan Spieth a také smolař PGA Championship Mito Pereira, kterému také finálové kolo nevyšlo. Po dvou birdie třikrát chyboval a další zásah nepřidal.

O titul si to tak rozdali Sam Burns a Scottie Scheffler, dvě jasné hvězdy letošní sezóny. Burns zahrál vynikající rundu za 65 ran (-5), to Scheffler nedokázal jedinkrát zaskórovat a po dvou bogey musela světová jednička do play-off.

Hned na první jamce zahrál Burns birdie, Scheffler znovu nezaskóroval a potřetí v této sezóně tak slaví Sam Burns. Mimochodem, aktuální světová devítka ještě loni začátkem května neměla na svém kontě jediný triumf. Nyní už čtyři.