Kolaps roku? Varner III předvedl málo vídané finále

PGA TOUR
Kolaps roku? Varner III předvedl málo vídané finále

Ještě jednou se vrátíme k uplynulému turnaji Charles Schwab Challenge. Blízko k triumfu totiž měl Harold Varner III. Americký golfista ale na druhé devítce finále předvedl málo vídaný zkrat. 


"Crazy s**t can happen.” Takovou větu, která nepotřebuje překlad, vyslovil po turnaji Saudi Invitational, když neuvěřitelným finálovým puttem ukořistil titul z DP World Tour pro sebe.

Stejnou větu zopakoval i po finálové rundě Charles Schwab Challenge. Úsměv na tváři ale neměl, neboť se tentokrát o vavřín připravil. Do nedělního kola startoval se ztrátou tří ran na čelo.

To ale dokázal dohnat a na dvanáctou jamku mířil jako dělený lídr. Drive nebyl na čtyřparu vůbec špatný, druhou ranou se ale dostal Varner III do bunkeru a po přihrávce na green nastalo dlouhé čekání.

Jeho spoluhráč Scott Stallings totiž řešil svou situaci s rozhodčím a Varner III se k puttu na par dostal až za několik minut. A Američan jej minul, poté ale přišly další dva minuté putty a z možného paru bylo triple-bogey. To byl ale jen začátek.

Na třináctce trefil vodu a ztratil další dvě rány, o jamku později musel hrát provizi a ta jej přivedla k dalšímu triple-bogey. Na patnáctce sice zaskóroval, ale finálovou rundu završil dvojicí double bogey-bogey.

Celkem tak na druhé devítce zahrál 45 ran, tedy deset nad par a z první pozice se propadl až na dělenou sedmadvacátou pozici. O kolapsu této sezóny je tak zřejmě zcela jasno.