Co má společného oblek a oblečení na golf? Čistírnu!

Co má společného oblek a oblečení na golf? Čistírnu!

Probíráte pracovní záležitosti nejraději mezi odpaly na greenu? Je známou pravdou, že na golfu se domlouvají ty nejlepší dealy. Abyste si však neutrhli ostudu, musíte si dát pozor na to, co máte při hře na sobě. Když se rozhodnete vyrazit na golf s kolegy či obchodními partnery, je potřeba dbát na čistý a stylový golfový outfit.


Na jednání v kanceláři si také necháváte záležet na sladění obleku, košile i kravaty. Dámy před důležitou poradou vždy řeší každý detail saka, šatů i doplňků. Nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že to samé platí i na golfu.

Džíny a rifle na golf určitě ne

Golfová etiketa je neúprosná, modré džíny a rifle jsou tabu. Nevhodné jsou i manžestráky a outdoorové kalhoty. Nikdo vám na greenu nic neřekne, ale na první pohled bude všem jasné, že sem zkrátka nepatříte. Mnohem vhodnější jsou plátěné golfové kalhoty nebo kraťasy, které jsou pohodlné a vypadají elegantně. Dámy s klidem mohou obléknout sportovní sukni nebo golfové šaty.

Golfové tričko nebo tílko s límečkem?

S golfem je pevně spjaté tričko s límečkem nebo stojáčkem. Dokonce i sportovní funkční trička na golf mají límeček. Bez límečku by to na golfu zkrátka nešlo. Pokud nemáte doma zrovna golfové tričko a jste sváteční hráč, bude vám stačit jakékoli tričko s límečkem, které doma najdete. Ženy mohou obléknout tílka s límečkem, ale rozhodně by se měly vyhnout tílkům se sportovním výstřihem.

Svetry nebo sportovní mikiny

Když je chladněji, s klidem sáhněte po svetru, svetrové vestě nebo sportovní mikině. Ale nikdy si neoblékejte mikinu s kapucí a kapsou na břiše. Kromě toho, že by se vám špatně hrálo, vypadali byste i velmi nepatřičně.

Bundy a vesty

Především na podzim a na jaře si na golf vezměte sportovní bundu nebo vestu, která chrání proti větru a dešti. Neberte si však zimní bundy, kabáty nebo péřovky, ty by vás omezovaly v pohybu. Ideální jsou bundy a vesty, které vám poskytnou dostatek volnosti pro ruce a švih.

I když budete mít na sobě ten nejvyladěnější outfit, nic vám to nepomůže, když bude špinavý nebo budete mít na golfovém tričku skvrnu od oběda. Proto je potřeba dbát i na čištění vašeho golfového oblečení. Oblečení na golf se vyrábí z funkčních materiálů, obdobně jako jiné sportovní oblečení. Proto by se mělo i podobně udržovat. Vždy je potřeba golfové oblečení prát podle informací na štítku. Díky tomu vám dlouho vydrží, bude stále tak pohodlné, jako když jste ho pořídili, a především neztratí nic ze svých funkčních vlastností.

To ovšem má golfové oblečení společné s oblečením do kanceláře. To je také velmi citlivé na údržbu. A co si budeme povídat, stejně jako před důležitým jednáním neexistuje nic horšího než zjištění, že nemáte čistou košili, tak před golfovým turnajem s partnery není nic horšího, než objevit zmačkané a špinavé golfové oblečení.

Abyste těmto malérům předešli, pošlete je společně do čistírny, kde se postarají o vaše obleky, košile i oblečení na golf. Vy budete mít jistotu, že budete mít oblečení vždy ve formě a nebudete se muset bát společenského znemožnění.