Na Kunětické Hoře se pod par na úvod jako jediný dostal Mrůzek

Na Kunětické Hoře se pod par na úvod jako jediný dostal Mrůzek

V Golf Resortu Kunětická Hora dnes odstartoval turnaj D+D Real Czech Challenge. Z českých hráčů si nejlépe vedl Filip Mrůzek, jenž jako jediný odehrál rundu v červených číslech. 


Filip Mrůzek prožil poklidné kolo s jedním bogey na čtyřparové jamce číslo 3 a dvěma birdie na tříparové čtyřce a čtyřparové desítce. Skóre -1 tak zatím zajišťuje dělenou čtyřiadvacátou pozici.

Špatně nezačal ani Jan Cafourek, kolo v paru za tři birdie a stejný počet bogey stačí na 43. místo. A o další ránu zpět je Gordan Brixi, jenž měl podobné kolo jako Mrůzek, jen s opačným počtem birdie a bogey.

Stanislav Matuš a Šimon Zach po úvodní rundě hrají za +3 a zítra je čeká náročný boj o cut, stejně tak další české hráče včetně Aleše Kořínka nebo Jakuba Bareše, který nedokázal během osmnáctky zaskórovat, poztrácel jedenáct ran a zítřejší den pro něj nejspíš bude tím posledním. 

V úvodním kole D+D Real Czech Challenge zahrál hole-in-one Per Langfors, povedlo se mu to na třináctce a i dáky tomu ztrácí na lídra jen čtyři rány. Vedoucím hráčem turnaje je poté Dán Martin Leth Simonsen.

Ten dobře navázal na čtvrtou pozici ze Scottish Challenge a na úvod zahrál bez jediné chyby šest birdie.