Němka Noja si na Zbraslavi vytvořila obrovský náskok, skvělý start pro Burdovou i Starou

Němka Noja si na Zbraslavi vytvořila obrovský náskok, skvělý start pro Burdovou i Starou

Dnes odstartovalo v Prague City Golf na Zbraslavi první kolo ženského profesionálního turnaje Amundi Czech Ladies Challenge, který vyvrcholí tuto neděli. 


Podmínky byly v pátek na Zbraslavi pro hráčky opravdu tvrdé. Setup hřiště byl nastaven dle reglementů LET a LPGA, kdy zejména délka 5.900 metrů byla v kombinaci s rychlými greeny a šťavnatým roughem velkým oříškem pro téměř celé startovné pole.

Tedy nikoli pro celé. Šestnáctiletá německá vycházející hvězda Chiara Noja jakoby popírala fyzikální zákony a rozstřílela zbraslavské hřiště. Po sedmi birdie s čistou scorecard bez jediného bogey přinesla do klubovny své nejlepší skóre na sérii LETAS - 65. "Hrálo se mi dnes skvěle. Na několika jamkách jsem se sice zachraňovala, ale puttování bylo dnes mou největší zbraní," svěřila se po hře mladá Němka. "Trefila jsem několik dlouhých puttů, tři birdie v řadě na první devítce mi samozřejmě pomohla. Snažila jsem se bojovat o co nejlepší výsledek až do poslední jamky."

Německá reprezentantka tak téměř zopakovala start loňského ročníku v podání Sáry Kousková, která první den nastřílela 64 ran. Kouskové se na Zbraslavi, kde startuje krátce po návratu z USA při svém prvním profesionálním startu, moc nedařilo. S výsledkem +4 je však stále v dostřelu první trojice. "Dnes jsem se se svojí hrou na začátku trochu prala. V druhé devítce jsem byla potrestaná za dvě špatné rány do greenu, nicméně mě těší zabojování na konci. Takhle budu chtít bojovat i zítra. Vše je ještě otevřené," svěřila se ke své hře domácí hráčka, kterou podporovalo na Zbraslavi několik desítek fanoušků. "Bylo to moc milé a potěšilo to. Doufám, že o víkendu dorazí ještě více diváků, je to pro nás vždy ohromné povzbuzení a pro diváky samotné nejlepší cesta, jak se dostat k hráčkám téměř na dotek."

Radost českým fanouškům udělaly dvě domácí amatérky, které jako jediné, kromě německé hráčky, dokázaly zahrát pod par. Dominiku Burdovou, která zahrála -1 již dopoledne, doplnila v předposledním flightu dne se stejným skóre Karolína Stará. Obě Češky tak dělí skvělé druhé místo. "Skvěle jsem dnes puttovala. To byl klíč. Zbraslavské hřiště je známé tím, že je potřeba trefovat správná místa na greenu, to se mi dnes dařilo," usmívala se po povedeném kole Karolína Stará.

V sobotu čeká na hráčky druhé kolo, kdy budou hrát v obráceném pořadí než dnes. V neděli pak kolo finálové, kdy se rozhodne o rozdělení prizemoney ve výši 37.500 Euro, z čehož 6.000 Euro připadne vítězce.