Kousková se po skvělém výkonu posunula na druhou příčku, Němka Noja ale nemá konkurenci

Kousková se po skvělém výkonu posunula na druhou příčku, Němka Noja ale nemá konkurenci

Druhým kolem pokračovala v sobotu v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. Ve vedení je stále Němka Chiara Noja, Češky však okupují pozice za ní.


Podmínky byly celkově o něco příznivější než první den a pod normu hřiště se dostalo nakonec 11 hráček. Nejlepší výkon dne zaznamenala nejlepší Češka ve startovním poli, Sára Kousková. Ta sice na své druhé jamce začala bogey, nicméně na něj už navázala pouze birdie a celkově zaznamenala 5 ran pod par. Celkově se tak po nevýrazném prvním kole dostala jednu ránu pod par a je na druhém místě.

Další Češky ji zdařile následují. Dělené třetí místo patří domácí Patricii Mackové a Karolíně Staré. Ta si dnes po skvělém prvním kole lehce pohoršila a kvůli dvěma ranám nad par posunula o jedno místo dolů. To Macková předvedla solidní čisté kolo, které ozdobila celkem sedmnácti pary a jedním birdie. Vybojovala si tím místo ve finálovém flightu, kde společně s Kouskovou doplní zatím suverénní Němku, která dnes zahrála 68 ran a vévodí leaderboardu s náskokem deseti ran. V elitní desítce najdeme celkem 5 českých hráček, což by byl nejlepší výsledek v historii série LETAS.

"Hra dnes byla určitě lepší. Trefovala jsem míč tak, jak jsem chtěla a na skóre to bylo znát. Trochu mě mrzí několik puttů, které mohly znamenat ještě lepší skóre, ale třeba jsem si to schovala na zítra," usmívala se spokojená Kousková a doplňuje. "Ve finálovém kole se může stát cokoli, určitě se pokusíme ještě zabojovat a Němce cestu za titulem zkomplikovat. Zvlášť když tam budeme dvě Češky."

Spokojená byla po hře i Patricie Macková. "Dnes jsem se skvěle zachraňovala. Bylo z toho příjemné skóre a velké ponaučení do zítra. Pokud chci víc skórovat, je potřeba trefovat správná místa na greenu," konstatovala dvacetiletá česká naděje.

V neděli čeká na hráčky finálové kolo, kdy se rozhodne o rozdělení prizemoney ve výši 37.500 Euro, z čehož 6.000 Euro připadne vítězce.