Horschel si podmanil Memorial, o titul se může připravit už jen sám

PGA TOUR
Horschel si podmanil Memorial, o titul se může připravit už jen sám

Billy Horschel ve třetím kole Memorialu utekl všem, vypracoval si náskok pěti ran a o sedmý titul na okruhu PGA Tour se může připravit už jen sám. Skvěle hrají také Cameron Smith a překvapivě i Francesco Molinari. 


Po dvou kolech se vedení ujal Cameron Smith, Moving day mu ale podle představ nevyšel. Začal dvěma bogey v řadě a nakonec byl rád za kolo v paru. Skóre -8 tak stačí na dělenou druhou pozici, stejný výsledek má na svém kontě také Aaron Wise.

Všechna dosavadní kola zvládl pod par Francesco Molinari a je blízko k nejlepšímu výsledku od ledna, kdy dělil šestou pozici na American Express. Molinari se po malých krůčcích vrací zpět do formy, kterou ztratil na dvanácté jamce Masters v roce 2019.

O ránu zpět jsou Patrick Cantlay či Joaquin Niemann, o TOP 10 chtějí hrát také Abraham Ancer, Rory McIlroy, Will Zalatoris, Jason Day či Shane Lowry. Celé startovní pole ale včera rozdrtil sedmnáctý hráč světa Billy Horschel.

Ten chyboval jen v úvodu turnaje, když na jedničce (své desáté jamce ten den) zahrál bogey. Od té doby už zapisuje pouze birdie a pary. Včera zaskóroval hned sedmkrát a do finále půjde s náskokem pěti ran. O svůj sedmý vavřín na PGA Tour se tak může připravit snad už jen sám.