Noja na Zbraslavi deklasovala evropskou konkurenci, Kousková si došla pro druhou příčku

Noja na Zbraslavi deklasovala evropskou konkurenci, Kousková si došla pro druhou příčku

Na Zbraslavi v Prague City Golf vyvrcholil v neděli ženský golfový turnaj druhé nejvyšší evropské profesionální série LETAS, Amundi Czech Ladies Challenge. Z výhry a šeku na 6.000 euro se radovala Němka Chiara Noja, hned za ní se umístila česká profesionálka Sára Kousková, obhájkyně loňského vítězství.


Češky bodovaly nejlépe v historii turnaje. Čtvrté místo dělily Patricie Macková a Jana Melichová, o místo za nimi pak skončila Agáta Vahalová. Celkově se týden na Zbraslavi povedl. Náročně, ale férově připravené hřiště, domácí hráčky a nabité startovní pole, přilákali stovky fanoušků.

Suverénkou turnaje se stala teprve šestnáctiletá německá reprezentantka žijící v Dubaji, Chiara Noja. Její celkové skóre se zastavilo na 12 ranách pod normou zbraslavského hřiště. Ta předváděla skvělý golf už od pátku, kdy si také vytvořila svůj nedostižný náskok. Do finálového dne vstupovala s komfortním náskokem deseti ran na Kouskovou, která v neděli dokázala ukrojit už jen jeden úder. I tak druhé místo Kouskové stačilo na posun na průběžnou desátou příčku Order of Merit LETAS, jenž je stěžejní při přímém zisku karty na LET, kterou získá na konci roku šest nejlépe umístěných hráček.

"Se svojí hrou jsem byla moc spokojená. Byl to pro mne velmi emotivní týden, minulý turnaj jsem prohrála v play-off, i proto jsem měla o motivaci postaráno. V Praze se mi sešlo vše, dobře jsem hrála z týčka a seděly mi místní greeny. Odvážím si zážitek na celý život. První profesionální výhra se slaví jednou za život." svěřila se krátce po triumfu německá vycházející hvězda.

"Dnes byla má hra podobné té včerejší, tedy naprostá spokojenost. I když k té mi vlastně chybělo více proměněných puttů. Plán byl zkusit na Chiaru ještě trochu zatlačit, nicméně hrála celé tři dny skvěle. Jsem každopádně ohromně šťastná, jak mi vyšel můj premiérový start mezi profesionálkami a těším se na budoucí turnaje," zářila dvaadvacetiletá Kousková, kterou čekají nyní starty na Ladies European Tour i LETAS. "Příští týden si potřebuji trochu po návratu z USA odpočinout a zatrénovat si. Pak mne čeká turnaj LETAS v Dánsku a dva turnaje LET - doma v Berouně a na Amundi German Masters. Cíl? Samozřejmě hrát co nejlépe a pokusit se vyhrát. Ideálně před domácím publikem v Berouně. To by bylo fajn," zasnila se loňská vítězka Amundi Czech Ladies Challenge a letošní druhá hráčka výsledkové listiny.

"Celou neděli jsem si moc užila. Hra byla dobrá, pár chybiček se sice vloudilo, ale samozřejmě mě čtvrté místo moc těší. S Chiarou i Sárou to dnes byl skvělý golf a bylo úžasné jít i s tolika fanoušky, kteří za námi dorazili," sdělila své dojmy po hře dvacetiletá Patricie Macková, která využila znalosti domácího hřiště. "Určitě se znalost hřiště hodila. Ostatně jsme asi první klub v historii LETAS, který má v první pětce tři své zástupkyně," usmála se Macková v narážce na dělené čtvrté místo s Janou Melichovou a stříbrnou Kouskovou.

"Bylo skvělé se po návratu z USA potkat se Sárou a Páťou opět na jednom hřišti a vzájemně se tahat k co nejlepším výsledkům. Já jsem s celkovým výsledkem spokojená, i když samozřejmě by se pár vad na kráse našlo. Beru si z tohoto týdne ale jen to pozitivní, ostatně být v TOP 5 na takto silně obsazeném turnaji je parádní," doplnila svou kolegyni Melichová.